Cel mai bun exercițiu pentru creier

Exercițiile fizice de tip aerobic, fitness ori alergare nu-ți tonifică doar musculatura, ci îți pot îmbunătăți și memoria. Oamenii de știință au descoperit că orice tip de exercițiu fizic care îți crește ritmul cardiac și te face să transpiri pentru o perioadă de timp are un impact important asupra creierului.

„Exercițiile de aerobic sunt benefice atât pentru inimă, cât și pentru creier“, spune unul dintre cercetători, citat de businessinsider.com. Specialiștii recomandă pentru îmbunătățirea memoriei efectuarea regulată a oricărui exercițiu de aerobic, timp de cel puțin 45 de minute.

Un studiu efectuat pe pacienți cu depresie a arătat că 30 de minute de mers pe banda rulantă, timp de 10 zile consecutiv, le-au îmbunătățit semnificativ starea. Un alt studiu publicat în British Journal a demonstrat că, în cazul persoanelor trecute de 50 de ani, cele mai bune rezultate se obțin prin combinarea exercițiilor de aerobic cu cele de rezistență.

Joe Northey de la Universitatea din Canberra spune că aceste studii indică faptul că orice persoană a cărei stare de sănătate îi permite ar trebui să facă 45-60 de minute de exerciții de aerobic pe zi, câte zile pe săptămână poate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sonia Teodorescu 274 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.