Cel mai căutat terorist din Europa a reușit să scape

Salah Abdeslam este islamistul căutat pentru participarea la atacurile teroriste de la Paris. Acesta este suspectat că a traversat Europa și a ajuns în Siria, conform CNN, scrie B1.ro.

Serviciile secrete franceze cred că Salah Abdelslam a reuşit să traverseze ţările europene pentru a ajunge în Turcia, iar apoi în Siria.

Salah Abdelslam, în vărstă de 26 de ani a fost dat în urmărire pentru implicare în atacurile teroriste comise pe 13-14 noiembrie la Paris. Atentatele au fost revendicate de rețeaua teroristă Stat Islamic, activă în Siria și Irak.

Imediat după atentate, teroristul a traversat frontiera dintre Franța și Belgia, dar nu a fost oprit pentru că autoritățile nu au stabilit la acel moment că ar fi fost implicat în atacurile teroriste.

Pe 15 noiembrie, Belgia a emis un mandat de arestare internațional pe numele lui Salah Abdeslam, în vârstă de 26 de ani. În calitate de cetățean francez, acesta poate călători liber în țările din spațiul Schengen, unde nu există controale frontaliere.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.