Cel mai ieftin Ford ar putea fi produs şi în România

Ford pregăteşte o ofensivă low-cost în ţările emergente. Americanii vor construi un model subcompact ieftin. Automobilul de clasă B ar putea fi construită la uzina de la Craiova, potrivit money.ro, citat de realitatea.net.

Modelul va fi cel mai ieftin Ford, reprezentând o variantă mai accesibilă la Ka, Fiesta sau Figo. Încă nu se ştie dacă Ford va renunţa la modelul KA sau modelul low-cost va fi produs în paralel cu acesta.  Automobilul va fi echipat cu motoarele de 1 litru din generaţia Ecoboost, fabricate la Craiova, scrie presa din Brazilia şi India. 

Maşina va fi comercializată, pentru început, în China, India şi Brazilia, dar urmează să devină o „maşină globală” şi să fie vândută pe tot mapamondul. Cel mai probabil, noul Ford va fi produs mai întâi în India, dar  modelul low-cost va fi fabricat şi în Europa şi America de Sud. Ford a anunţat că va produce, pe lângă modelul B-Max, încă un model de clasă B la uzinele din Craiova începând de anul viitor. Noul vehicul va înlocui producţia Ford Transit Connect, planificată iniţial pentru fabrica din România. Producţia lui Transit Connect va fi mutată în Spania, la Uzina din Valencia

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.