Cel mai mincinos primar a comis-o din nou

Cel mai mincinos primar pe care l-a avut capitala Banatului în ultimii 26 de ani declară public faptul că el nu este urmărit penal pentru abuz în serviciu, deşi o instanţă a Judecătoriei Timişoara a decis acest lucru, printr-o hotărâre definitivă.

Robu Nicolae şi alţi trei angajaţi ai Primăriei Timişoara sunt urmăriţi penal de către procurori, sub acuzaţia de abuz în serviciu, pentru că nu au pus în aplicare o decizie civilă, irevocabilă, pronunţată de Curtea de Apel Timişoara. Conform acesteia, angajaţii primăriei ar fi trebuit să-l repună în drepturi pe un fost angajat al municipalităţii care fusese disponibilizat, după ce consilierii locali au votat o hotărâre, în anul 2010, prin care s-au modificat şi aprobat Organigrama şi Statutul de funcţii pentru aparatul de specialitate al primarului. Bărbatul disponibilizat s-a plâns procurorilor, cărora le cerea să deschidă o acţiune penală împotriva primarului şi a persoanelor vinovate de modificarea organigramei. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, Chivu Claudia Irina, a clasat dosarul, însă instanţa de judecată căreia i s-a adresat fostul angajat al primăriei, nemulţumit de rezoluţia parchetului, a decis altfel.

Judecătorii au admis faptul că procurorii nu au administrat corect toate probele în dosarul clasat şi au decis începerea urmăririi penale faţă de primar şi alţi trei angajaţi ai primăriei. ”În temeiul art. 341, alin.6, lit.b, Cpp, trimite cauza procurorului în vedera începerii urmăririi penale faţă de intimaţii Robu Nicolae, Zupcău Delia Adriana, Drăgoi Simona Daniela şi Aurelian Rodica, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută de 246 C pen, din 1969, în prezent de art. 297, alin.2,C.pen, precum şi faţă de intimata Aurelian Rodica, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în declaraţii…”, se precizează în soluţia, definitivă, dată de magistraţii Judecătoriei Timişoara.

Întrebat în cadrul unei conferinţe de presă în legătură cu faptul că este urmărit penal, primarul Robu a minţit din nou, aşa cum a făcut chiar înainte de a prinde primul său mandat de edil şef la Primăria Timişoara. ”În primul rând nu sunt eu cercetat pentru aşa ceva. Ei, ce hotărâre judecătorească s-a emis acum, în 16 iunie, despre care cei care nu au treabă cu presa au scris imediat… Da! Ştiţi la cine mă refer…Dar sigur că sună bine să pui în titlu că «primarul Timişoarei este este urmărit penal pentru abuz în serviciu»”, a comis-o, din nou, Robu Nicolae.

El şi-a câştigat renumele de ”cel mai mincinos primar pe care l-a avut Timişoara de la revoluţia din 1989 şi până astăzi”, după ce, cu mari eforturi, a reuşit ca în patru ani de mandat (2012-2016) să pună în practică doar unul din cele zece proiecte de ”anvergură” pe care şi le-a asumat în campania electorală din anul 2012, ca fiind ”priorităţile mele”. Astfel, reabilitarea termică a 800 de blocuri de locuinţe a eşuat, centura şi inelele oraşului şi racordul la autostrada Timişoara-Arad or fi îngheţat în proiect, iar cele trei poduri şi pasaje, alături de cinci parcări de mari dimensiuni sunt de negăsit în perimetrul oraşului de pe Bega. Ca să nu mai vorbim de mega-stadionul promis cu 45.000 de locuri, de Sala polivalentă cu 15.000 de locuri, de patru bazine semiolimpice în cartiere şi un bazin olimpic, un spital nou, dar şi un sistem de show de muzică, apă şi lumină pe Canalul Bega. Nici una din aceste promisiuni nu a fost îndeplinită, deşi tot mincinosul Robu le spunea timişorenilor de unde avea finanţare pentru aceste proiecte şi că El, unicul primar, este ”garanţia reuşitei”.

Decizia Judecătoriei Timişoara

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sergiu Miat 307 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.