Cel mai mincinos primar câștigă încă un mandat

Nici una din mega-promisiunile electorale făcute, acum patru ani, de Robu Nicolae, ca să câștige Primăria Timișorii nu s-a realizat și, cu toate acestea, cel mai mincinos primar din istoria orașului a mai câștigat un mandat de patru ani.

În 2012, în campania electorală, candidatul Robu le promitea timișorenilor că dacă îl vor alege primar în Capitala Banatului, o să le facă un stadion, clasa Elite, cu 42.000 de locuri, o sală de sport polivalentă cu 15.000 de locuri, patru bazine de înot în tot atâtea cartiere ale orașului și multe altele. Ulterior le-a mai tras încă două promisiuni, cum că o să le facă și metrou și, marea durere a orașului, chiar Centura de sud a Timișorii.

Promisiunile făcute i-au adus candidatului Robu aproape 55.000 de voturi, obținute sub umbrela USL, care l-au scos primar. După patru ani de mandat ”Bil Gates de Bocsig”, așa cum l-au poreclit prietenii, nu a reușit să se țină de cuvânt și nu a fost în stare să pună pe picioare nici una din mega-promisiunile din campanie. Ba mai mult, el s-a străduit din răsputeri să termine, în mandatul său, toate proiectele nefinalizate ale fostei ”administrații Ciuhandu” și, mai apoi, să se laude cu ele. În rest, mici ciupeli de provincie, cu vaporașe pe Bega, fântâni arteziene chiar la doi pași de locuința sa, sute de ghivece cu panseluțe și celebrii palmieri, tot în ghivece, aliniați pe o arteră din centru orașului.

La scrutinul de duminică s-au prezentat la vot 78.504 timișoreni, din cei 285.234 înscriși pe listele electorale. Dintre ei, 41.531 i-au dat votul lui Robu Nicolae, cel care a câștigat al doilea mandat de primar în Timișoara. Spre deosebire de primul mandat pe care și l-a adjudecat cu 55.000 de voturi, la cel de-al doile a alergat doar sub sigla PNL și a strâns cu 14.000 de voturi mai puțin.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sergiu Miat 307 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.