Cel mai nou sondaj despre referendumul din Grecia

Adepții răspunsului pozitiv la referendumul de duminică din Grecia îi depășesc ușor ca procent pe cei care intenționează să voteze varianta „Nu”, recomandată de premierul Alexis Tsipras, potrivit unui sondaj de opinie publicat vineri de ziarul Ethnos, citat de agențiile de presă internaționale

Conform sondajului, procentul celor care intenționează să voteze „Da” este acum de 44,8%, în timp ce tabăra lui „Nu” ar fi scăzut până la 43,4%.

Este pentru prima dată când susținerea răspunsului afirmativ la referendum este mai mare decât cea a unuia negativ într-un sondaj publicat în Grecia.

Anterior, în sondajele realizate de la anunțarea referendumului, tabăra lui „Nu” erau mai numeroasă, dar proporția acestora a scăzut de la anunțul închiderii băncilor și a plafonării retragerilor din bancomate.

Grecii sunt încă în mare majoritate dornici să rămână în euro (74%), în timp ce 15% vor să se revină la moneda națională, drahma, iar 11% sunt indeciși.

Grecia organizează duminică un referendum în privinţa propunerilor creditorilor săi internaţionali, iar întrebarea la care grecii trebuie să răspundă la referendum este: „Ar trebui să fie acceptată propunerea care a fost înaintată de Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional la reuniunea Eurogrup din 25.06.2015, şi care este formată din două părţi, care împreună constituie propunerea completă? Primul document este intitulat Reforme pentru finalizarea programului actual şi mai mult, iar al doilea Analiză preliminară privind sustenabilitatea datoriei”.

Prima căsuţă pe buletinul de vot cuprinde răspunsul „Nu”, iar a doua „Da”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.