Cel mai tânăr condamnat pentru crimă din SUA, eliberat

Bărbatul care a fost cel mai tânăr condamnat pentru crimă în SUA, la numai 12 ani, a fost eliberat marți din închisoare după 16 ani petrecuți în spatele gratiilor pentru uciderea partenerei tatălui său, relatează Reuters și AFP, citate de Agerpres.

Curtis Jones, a cărui eliberare a fost anunțată de purtătoarea de cuvânt a închisorii din Florida în care era deținut, este astăzi în vârstă de 29 de ani și a fost condamnat în 1999 alături de sora sa, în vârstă de 13 ani. Ei au fost condamnați la 18 ani de închisoare pentru uciderea partenerei tatălui lor, Sonya Nicole Speights.

La momentul crimei, anchetatorii au ajuns la concluzia că ar fi ucis victima din gelozie, dar documente recente indică faptul că au fost abuzați sexual de un alt membru adult al familiei lor.

Disperați de lipsa de reacție și de susținere a tatălui lor și a partenerei lui, cei doi minori ar fi plănuit să-i omoare pe amândoi și apoi pe acela care îi agresase sexual. După ce au împușcat-o mortal pe femeie, cei doi s-au speriat și s-au ascuns, fiind arestați de poliție a doua zi.

Bărbatul a fost eliberat marți dimineață din închisoarea din Florida în care era deținut, iar sora lui urmează să fie eliberată sâmbătă.

Potrivit media locale, Curtis Jones a devenit preot în închisoare.

Sursa foto: FLORIDA TODAY Curtis Jones, înainte și acum

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.