Cel mai tare restaurant de peşte din România

Cunoscut drept un admirator al lui Adrian Păunescu, Marius Tucă nu-l urmează pe acesta decât în parte (“Am să te iubesc până la sfârşitul lumii”, Editura ART). Mai nou, Tucă şi-a propus să îl depăşească pe cârciumarul I.L. Caragiale. Dar nu la Ploieşti, ci în cel mai preţios loc din Bucureşti. Adică în Herăstrău. După succesul cu Taverna Sârbului (cea din spatele Casei Presei Libere), jurnalistul din Caracal a deschis la Olimp o cherhana numită ”Popasul Pescarilor”. Caracaleanul a avut ochi, mână şi nas. În parteneriatul cu Vasile Briceag, lucrurile au prins viteză şi, în această vară, Marius Tucă a deschis şi în Bucureşti, în Herăstrău, într-o poziţie de vis pe malul lacului, un restaurant de peşte. Surpriza a fost şi mai mare. Cu peştele de Marea Neagră şi cu mâncărurile româneşti gătite la mare artă, Tucă a dat o lovitură mai ceva decât ”Marius Tucă Show”.

În clădirea fostului restaurant Debarcader (destul de cunoscut în anii comunismului), refăcut din temelii într-un stil mediteranean modern, Tucă a izbutit cel mai tare restaurant de peşte ddin România. De la guvid la tarama, de la calcan la hamsie, de la lufar la borş de peşte şi zacuscă de morun gătită de echipa restaurantului, totul are gust, fineţe şi poate fi mâncat şi din ochi. De fapt, totul respiră calitatea unui restaurant de super clasă în materie. Vasile Briceag se ocupă de aprovizionarea cu peşte (iarna, pe ger, restaurantul trece şi pe peşte din Marea Mediterană sau pe importurile de peşte sălbatic adus din largul Oceanului Atlantic) iar Tucă (umbra permanentă a doi manageri şi a unui bucătar de clasă) face restul de selecţii şi aprovizionări.

Caracaleanul a ales dealurile de la Cuca Măcăi ca sursă pentru o ţuică moale şi parfumată şi tot el a selectat vinurile rare din nordul Italiei. La Tucă, adică la Ancora, atmosfera este mai ceva decât la Caragiale. În plus, este şi o risipă de spaţiu. Nu strâng nici preţurile, nici locurile de parcare şi, în acelaşi timp, nu plouă cu snobii şi cu închipuiţii Bucureştilor.

Cine e mare amator de peşte şi-a găsit loc de cartier general. Dintr-o lovitură, Tucă şi-a pus semnătura pe cel mai bun restaurant de peşte din România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Izabela Niculescu 253 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.