Cel puțin patru imigranți morți, iar 20 – dispăruți

O barca de pescuit care transporta imigranți s-a scufundat vineri dimineață în apropierea coastelor turce ale Mării Negre, iar cel puțin patru persoane au murit și alte 20 au fost date dispărute, potrivit gărzii de coastă din Turcia, relatează site-ul agenției The Associated Press.
Cel puțin 38 de imigranți au fost salvați de către echipajele de intervenție și cu ajutorul a cinci nave comerciale. Ambarcațiunea s-a scufundat în apropiere de orașul Kefken, la 200 de kilometri est de Istanbul.
Incidentul a fost raportat de către o navă comercială care se afla în zonă. Garda de coastă turcă a trimis trei ambarcațiuni și un elicopter pentru operațiunile de salvare. Totodată, echipe medicale au așteptat bărcile cu imigranți în portul Kefken.
Nu există deocamdată informații despre naționalitățile imigranților sau despre țărmul spre care se îndreptau. Autoritățile turce cred că aceștia voiau sa traverseze Marea Neagră pentru a ajunge în România.
Turcia reprezintă o destinație obișnuită pentru imigranții care fug din zone de război din Siria, Irak și Afganistan, precum și o zonă de tranzit în drumul spre țările din UE.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.