Cele mai frumoase albume de artă româneşti, la Tate Modern

La finele acestei săptămâni, în 20 mai, celebrul muzeu de artă contemporană Tate Modern găzduieşte, în grandioasa Turbine Hall, cel mai mare târg de publicaţii de artă din Marea Britanie, Offprint London. Aflat la cea de-a doua ediţie, evenimentul este o celebrare a artei tipografice din întreaga lume, deschis atât marelui public, cât şi colecţionarilor de carte.

România este reprezentată de Asociaţia P U N C H din Bucureşti, care va prezenta, cu sprijinul Institutului Cultural Român, o selecţie a celor mai frumoase publicaţii de artă, printre care se regăsesc volume publicate de Asociaţia Peplus4 (colecţie coordonată de curatoarea şi istoricul de artă Alina Șerban), Asociaţia pentru Artă Ilfoveanu, Salonul de Proiecte şi Revista Arta, precum şi albume ale unor artişti precum Ion Grigorescu, Farid Fairuz, Ștefan Constantinescu şi Răzvan Anton.

P U N C H este o librărie de profil şi, în acelaşi timp, o platformă artistică, lansată la Bucureşti în anul 2014 şi având ca obiectiv promovarea artiştilor, a micilor edituri specializate în publicaţii de artă, precum şi a organizaţiilor şi instituţiilor culturale din România şi Europa de Sud-Est care doresc să ajungă la un public mai numeros, divers şi internaţional. Librăria online oferă şi o selecţie de publicaţii axate pe teorie şi practici contemporane în artă, arhitectură, fotografie şi design.

Offprint este unul dintre cele mai mari târguri internaţionale de carte cu profil artistic, desfăşurat anual la Paris şi, de curând, şi la Londra, ce reuneşte peste 120 de editori de cărţi de artă, fotografie, design, poezie, filosofie şi chiar muzică experimentală din peste 25 de ţări. În acest an, Offprint este organizat pentru a doua oară în capitala britanică. Prima ediţie a Offprint London a atras peste 4.200 de vizitatori şi a inclus un program de performance-uri, talk-uri şi sesiuni de autografe.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.