Cele mai influente femei din România

În topul Forbes România privind clasamentul celor mai influente femei o găsim pe Laura Codruța Kovesi, șefa DNA, care ocupă prima poziţie, fiind urmată de Principesa Moștenitoare Margareta a României – Preşedinte Fundaţia Principesa Margareta a României.

Rovana Plumb (PSD) şi Alina Gorghiu (PNL) se află şi ele în acest top 10, pe poziţiile 9, respectiv 10.

Topul include femei care s-au remarcat prin acţiunile întreprinse în domeniile lor de activitate sau în zone precum educaţia, precum şi cele care au devenit ambasadoare ale României prin performanţa lor artistică sau sportivă.

Topul a plecat de la o bază de aproximativ 400 de candidate din România, din cele mai diverse domenii – atât din mediul antreprenorial, cât şi din cel corporatist, guvernamental, ONG, artistic sau sportiv, lista fiind apoi restrânsă în funcţie de trei criterii: puterea financiară, acoperirea în toate tipurile de media şi influenţa, scrie Psnews.

TOP 10 al celor mai influente femei din România

1. Laura Codruța Kövesi – Procuror șef Direcția Națională Anticorupție

2. Principesa Moștenitoare Margareta a României – Preşedinte Fundaţia Principesa Margareta a României

3. Ana Maria Mihăescu – Şef al misiunii International Finance Corporation

4. Anca Vlad – Proprietar Grupul Fildas Catena

5. Mariana Gheorghe – CEO OMV Petrom

6. Măriuca Talpeş – CEO, cofondator al Intuitext, Softwin, Bitdefender

7. Livia Doina Stanciu – Judecător și Președinte la Înalta Curte de Casație și Justiție

8. Kinga Daradics – CEO & Country Chairman Mol România

9. Rovana Plumb – Ministru MMPS

10. Alina Gorghiu – Co-preşedinte Partidului Naţional Liberal

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.