Cele mai mari salarii din Rusia nu-i mai satisfac pe moscoviți

Salariile locuitorilor capitalei Federației Ruse continuă să crească, însă ritmul este mult mai mic decât în ultimii ani, scrie The Moscow Times, precizând că în acest an, salariul mediu al moscoviților este de 1.200 de dolari pe lună.

Funcționarii din administrația locala, lucrătorii din construcții, serviciile sociale și micii comercianți câștigă circa 1.200 de dolari pe lună, adica 50.000 de ruble, arată Maxim Reșetnikov, șeful departamentului economic al administrației locale moscovite.

Marea problemă este inflația, care va ajunge la circa 8%. Moscova este unul dintre cele mai scumpe orașe din Europa, unde o cafea costă nu mai puțin de 200 de ruble, adică 5 dolari.

Salariul mediu foarte consisitent din Moscova contrastează cu salariile mult mai mici din restul Federației Ruse, care este de 780 de dolari. Totodată, salariul mediu al moscoviților este unul ridicat datorită diferenței dintre salarizarea la nivel de management și cea de la nivelul execuției, una dintre cele mai mari diferențe din lume.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.