Cele mai scumpe 10 căsătorii din toate timpurile

Fie că sunt actori, cântăreţi, sportivi sau membri ai familiei regale britanice, cu toţii au avut parte de o căsătorie de vis, despre care s-a vorbit mult, peste tot, pe străzi, în ziare, la radio sau televiziune. S-au avut în vedere numele mirilor, îmbrăcămintea lor, îndeosebi a mireselor, bijuteriile purtate, locul, florile, bufetul, meniurile, fiecare detaliu fiind minuţios studiat.

Vă prezentăm în continuare un clasament al celor mai costisitoare 10 căsătorii din toate timpurile, aşa cum a fost el făcut de site-ul afraazap.com.

10. Elizabeth Hurley şi Arun Nayar

În 2007 şi după un impresionant mariaj celebrat, în martie, în castelul Gloucestershire, din vestul Angliei, la care au asistat, între alţii, cântăreţul Elton John, stilistul Donatella Versace şi fotbalistul David Beckham, cuplul format din cunoscuta actriţă britanică Elizabeth Hurley (n. 10 iunie 1965) şi omul de afaceri indian Arun Nayar s-a recăsătorit la Jodhpur, în India. S-au cheltuit 1,75 milioane de euro pentru această ceremonie. În aprilie 2011, cei doi au divorţat, ulterior ea logodindu-se cu jucătorul australian de cricket Shane Warne.

9. Al-Muhtadee Billah şi Sara Salleh

Sara nu avea decât 17 ani, iar prinţul moştenitor din sultanatul Brunei – 30. Cu toate acestea, diferenţa de vârstă destul de mare dintre cei doi nu a contat şi cei doi s-a căsătorit în 2004. Cu prilejul ceremoniei şi a banchetului regal s-au cheltuit 2,3 milioane de euro.

8. Paul McCartney şi Heather Mills

La patru ani după decesul primei sale soţii, Linda, Paul McCartney (n.18 iunie 1942, la Liverpool), basistul celebrei formaţii engleze de renume mondial Beatles, a decis să se recăsătorească. În 2002, el s-a însurat cu fostul manechin Heather Mills. Pentru căsătoria lor, cei doi au cheltuit 2,4 milioane de euro.

7. Elizabeth Taylor şi Larry Fortensky

A fost cel de al 8-lea mariaj al celebrei şi năbădăioasei actriţe anglo-americane, născută la 27 februarie 1932 şi decedată la 23 martie 2011. De data asta, Liz Taylor a decis să-l ia de soţ pe noul ei amant Larry Fortensky, muncitor în construcţii, pe care-l cunoscuse în timpul celei de a doua cure de dezintoxicare alcoolică. Ceremonia s-a desfăşurat la Neverland Ranch, reşedinţa lui Michael Jackson, cel care i-a fost unul dintre cei mai apropiaţi prieteni. Pe Liz, noua nuntă a costat-o 2,7 milioane de euro. Unii susţin că, de fapt, ea a fost măritată de nouă ori. Oricum, este cert că a fost căsătorită oficial de opt ori cu şapte bărbaţi (Cu actorul Richard Burton s-a căsătorit de două ori!).

6. Liza Minnelli şi David Gest

În anul 2002, actriţa şi cântăreaţa americană (născută la 12 martie 1946, fiică a actriţei Judy Garland şi a regizorului Vincente Minnelli) s-a căsătorit a patra oară cu producătorul şi organizatorul de concerte David Gest. Deşi festivităţile au costat 2,8 milioane de euro, mariajul nu a durat decât un an, terminându-se cu un enorm scandal. Ea a avut şi câţiva amanţi cu nume sonore: regizorul Martin Scorsese, actorul Peter Sellers, pianistul Billy Stritch, actorul Desi Arnaz Jr. şi animatorul francez Vincent Perrot.

5. Chelsea Clinton şi Marc Mezvinsky

În 2010, unica fiică a fostului preşedinte democrat al SUA, Bill Clinton, şi a celei ce candidează cu mari şanse de nominalizare din partea democraţilor la viitoarea cursă pentru Casa Albă, Hillary Clinton, s-a căsătorit cu prietenul ei din copilărie, Marc Mezvinski, bancher de origine evreiască. La festivităţi s-au cheltuit 3,4 milioane de euro.

4. Wayne Rooney şi Coleen McLoughlin

Wayne Rooney, supervedeta echipei britanice de fotbal Manchester United, s-a însurat, în 2008, cu vechea lui prietenă Coleen McLoughlin. La ceremonie s-au cheltuit peste 5,4 milioane de euro. Cuplul a recuperat rapid 3,5 milioane de euro după ce a vândut fotografii de la nuntă revistei OK!

3. Prinţul William şi Kate Middleton

Cuplul regal s-a cununat religios în 2011, la capela Palatului Westminster, ceremonia fiind urmărită în direct la televiziune de peste 2 miliarde de persoane din întreaga lume. Festivităţile au costat modica sumă de 23 milioane de euro, întrucât, cum se ştie, orice căsătorie feerică şi somptuoasă presupune cheltuieli pe măsură…

2. Vanisha Mittal şi Amit Bhatia

În anul 2004, Vanisha Mittal, fiica unuia dintre cei mai mari bogaţi ai lumii contemporane, indianul Lakshmi Mittal, s-a căsătorit cu bancherul şi filantropul Amit Bhatia. Între Castelul Versailles şi grădina de la Tuileries, festivităţile au durat fix cinci zile. Mariajul a costat 45 milioane de euro. Gazdele au închiriat 12 avioane Boeing pentru a-i transporta pe cei 1.000 de invitaţi din India spre Franţa. La banchet a cântat şi Kylie Minogue.

1. Prinţul Charles şi Diana Spencer

În 1981 s-a celebrat una dintre cele mai memorabile căsătorii ale secolului XX. Charles, prinţul moştenitor al Regatului Unit al Marii Britanii, a luat-o de soţie pe prinţesa Ţării Galilor, Diana. Cununia a avut loc la Catedrala Saint-Paul din Londra. Caleşti, rochii de mătase şi din dantelă, tiare de diamant şi 3.500 de invitaţi. Etc. Totul a costat 74 milioane de euro. Pe străzile Londrei, 600.000 de persoane au salutat mirii regali, iar alte 750 milioane i-au privit la televizoare. Căsătoria celor doi a durat 15 ani, Charles revenind în braţele vechii sale iubite, Camilla, cu care ulterior s-a şi însurat, dar nu cu acelaşi fast. În 1997, la un an după divorţ, Lady Di a decedat în urma unui accident de maşină survenit la Paris.

Grupaj realizat de
Petre Nicolae

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.