Cele mai vechi fragmente din Coran au fost găsite la Universitatea Birmingham

Cele mai vechi fragmente din Coran au fost găsite în biblioteca de la Universitatea Birmingham, conform unui studiu realizat de BBC.

Datarea cu radiocarbon demonstrează că manuscrisul are cel puţin 1.370 de ani vechime, fiind unul dintre cele mai vechi manuscrise din istorie. Datarea cu radiocarbon este metoda de determinare a vârstei aproximative a unui obiect organic vechi prin măsurarea conţinutului de 14C.

Paginile sunt de nerecunoscut deoarece se află în librăria Universităţii de mai bine de un secol.

Manuscrisul a fost păstrat împreună cu o colecţie de alte cărţi şi documente din Orientul Mijlociu fără a fi recunoscut ca unul dintre cele mai vechi fragmente din Coran din lume.

Testele, efectuate la Universitatea Oxford, dovedesc faptul că fragmentele sunt scrise pe piele de oaie şi de capră, şi sunt printre cele mai vechi texte ale Coranului. Aceste teste confirmă cu o probabilitate de 95% că pergamentul datează din perioada 568-645 e.n.

Persoana care a scris aceste documente este posibil să fi trăit în perioada Profetului Mahomed, au afirmat specialiştii.

Pasajele din Coran au fost scrise pe hârtie de pergament, pe piatră, pe frunze de palmier sau pe omoplaţi de cămilă, toate aceste fragmente fiind adunate într-o singură carte, iar versiunea finală a fost finalizată în anul 650 e.n.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.