Celor 2 israelieini de la Black Cube li s-au prelungit mandatele pînă în 21 iulie

Senatorul Valer Marian a adresat o interpelare ministrului Justiţiei Raluca Prună în legătură cu situaţia celor doi israelieni, Weiner Ron şi Geclowicz David, arestaţi în Dosarul „Black Cube vs. Cdruţa Kovesi”, pe care cotidianul.ro a publicat-o în 22 iunie a.c. Din cîte ştim, senatorul nu a primit încă un răspuns din partea ministrului.

Noi, însă, ne-am adresat doamnei judecător Laura Andrei, preşedinta Tribunalului Bucureşti, care, cu amabilitatea binecunoscută, ne-a oferit prompt răspunsul la întrebarea senatorului Valer Marian:

Aşadar, în ziua de 15.06.2016, Tribunalul Bucureşti a decis prelungirea măsurii arestării preventive a celor doi israelieni implicaţi în scandalul „Black Cube vs. Cdruţa Kovesi” pentru o perioadă de 30 de zile, mai exact pînă în ziua de 21.07.2016 inclusiv!

Prin acest răspuns, Laura Andrei, preşedinta Tribunalului Bucureşti, îi oferă indirect senatorului Valer Marian răspunsuri şi la celelalte întrebări din interpelare, cum ar fi „dacă aceştia se află actualmente în stare de arest sau în stare de libertate (cu precizarea datei punerii lor în libertate), dacă s-a luat o altă măsură preventive împotriva acestora, precum şi dacă a fost finalizată urmărirea penală în cauză şi dacă inculpaţii susmenţionaţi se mai află pe teritoriul României”.

Acum este clar că ambii israelieni de la Black Cube se află în continuare în stare de arest preventiv în România! Interpelarea senatorului Valer Marian poate fi citită integral pe adresa http://www.cotidianul.ro/care-este-situatia-judiciara-actuala-a-cetatenilor-israelieni-arestati-in-dosarul-black-cube-283346/.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.