Cercetările şi invenţiile româneşti, prezentate în această săptămână la Romexpo

Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică va organiza, în perioada 5-8 octombrie, în Complexul Expoziţional Romexpo, expoziţia realizărilor cercetării româneşti – „Salonul Cercetării” şi cea de-a XV-a ediţie a Salonului Internaţional de Invenţii, Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologii Noi „INVENTIKA 2011”.

Salonul INVENTIKA, care beneficiază de susţinerea Camerei de Comerţ si Industrie a României şi a Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, se va desfăşura în Complexul Expoziţional ROMEXPO, în aceeaşi perioadă cu Salonul Cercetării, în cadrul Târgului Tehnic Internaţional Bucureşti – TIB 2011.

Organizarea simultană a acestor două evenimente îi pune pe inventatori şi cercetători faţă în faţă cu industria, reprezentată prin importante firme producătoare şi comerciale româneşti şi străine, devenind mediul ideal de promovare a inteligenţei tehnice româneşti în competiţia internaţională.

Inventatorii participanţii vor beneficia de sprijinul Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci-OSIM Bucureşti.

În cadrul Salonului INVENTIKA-2011 va fi organizată o secţiune dedicată tinerilor inventatori, grupaţi în „Salonul Tinerilor Inventatori”, eveniment aflat la cea de-a doua ediţie şi realizat în colaborare cu Unitatea Executiva pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI). Se urmăreşte astfel încurajarea tinerilor elevi şi studenţi români să creeze, să inventeze şi mai ales stimularea lor de a-şi prezenta realizările, atât în faţa specialiştilor, cât şi în faţa presei, a publicului vizitator.

Jurizarea invenţiilor va fi făcută de un Juriu Internaţional, care va decide câştigătorii premiilor.

Veridicitatea datelor de înscriere transmise de către solicitanţi va fi verificată cu sprijinul OSIM. Lista finală a invenţiilor participante va fi aprobată de către conducerea ANCS.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.