Ceremonie regală și dineu la Castelul Peleș

Cu ocazia zilei de naştere a Majestăţii Sale Regele Mihai, care împlineşte, sâmbătă, 93 de ani, au fost organizate mai multe evenimente.

O serie de personalități marcante ale vieții publice, precum și instituții culturale de referință pentru societatea românească au primit joi distincţii regale, care au fost oferite de Principesa Moştenitoare Margareta. La ceremonia de decorare a luat parte Alteța Sa Regală Principele Radu.

Scriitorului Stelian Tănase i-a fost decernat Ordinul Coroana României în grad de ofiţer. Este a doua decoraţie pe care o primeşte din partea Majestatii Sale, Regele Mihai.

Alături de Stelian Tănase, preşedinte-director general al televiziunii publice, au mai fost decoraţi preşedintele Academiei Române, Ionel Valentin Vlad, directorul spitalului Grigore Alexandrescu, Dan Mircea Enescu, şi doi episcopi.

În cadrul aceleiaşi ceremonii au mai primit decoraţii actriţele Draga Olteanu Matei şi Tamara Buciuceanu Botez, care au primit distincţia „Coroana României în grad de ofiţer”, dar şi cantăreţele de muzică populară Sofia Vicoveanca şi Maria Ciobanu, care au primit „Coroana României în grad de cavaler”.

De asemenea, Jessica Douglas Home, preşedinta şi fondatoarea fundaţiei de suflet a Prinţului Charles – Mihai Eminescu Trust – a primit disctincţia regală pentru implicarea în păstrarea patrimoniului cultural din Transilvania.

Ceremoniile organizate cu ocazia zilei de naştere a Majestăţii Sale Regele Mihai vor continua şi sâmbătă, la Ateneul Român, cu un concert caritabil.

“Cu ocazia zilei de naștere a Majestății Sale Regelui, Ateneul Român va găzdui, începând cu ora 18.00, a şaptea ediţie a concertului anual de binefacere organizat de Fundaţia Principesa Margareta a României. Fondurile obținute în urma concertului vor fi folosite pentru sprijinirea tinerilor artiști beneficiari ai programelor Fundației”, se arată într-un comunicat al Casei Regale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.