Cererile privind arestarea lui Mădălin Voicu și Nicolae Păun, pe repede înainte

UPDATE Biroul permanent al Camerei Deputaților a decis deja miercuri să trimită cererile DNA pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun Comisiei juridice, care are termen până luni pentru a elabora rapoartele, transmite Agerpres.

„A fost sesizată imediat Comisia juridică, vor fi anunțați cei doi deputați începând de azi, cu posibilitatea de a studia materialul probator și de a veni împreună cu avocatul. Termenul prevăzut de Regulament este de trei zile, în situația aceasta Biroul Permanent a aprobat cele trei zile, de astăzi până luni, pentru că este vorba de trei zile lucrătoare. Luni la prânz Biroul permanent așteaptă raportul din partea comisiei, apoi se va stabili calendarul pentru plen. Regulamentul prevede cinci zile pentru convocarea plenului. Comisia juridică poate solicita două zile suplimentare dacă mai are nevoie de timp pentru studierea materialului probator”, a declarat secretarul Camerei, Niculae Mircovici.

Potrivit acestuia, materialul probator este conținut în 19 volume, adică aproximativ 4.900 de pagini, fiind vorba de un dosar comun pentru cei doi deputați.

Cererile DNA pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun au ajuns la Camera Deputaților miercuri după-amiază.

DNA solicită aviz de la Camera Deputaților pentru reținerea și arestarea deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun pentru presupuse infracțiuni legate de Asociația Partida Romilor „Pro Europa”.

Mădălin Voicu este acuzat de trafic de influență, fals în declarații și spălare de bani.

Nicolae Păun, care deține și calitatea de președinte al Asociației Partida Romilor Pro Europa, este acuzat de folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălare a banilor, efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumpărare de influență, influențare a declarațiilor. (Detalii aici)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.