Cerşetori din România sunt „refugiaţi sirieni” pe străzile Parisului

Pe străzile Parisului, cerşetori din România pretind că sunt refugiaţi sirieni, au descoperit jurnaliştii francezi, potrivit stritvr.ro.

Au încercat să intre în vorbă cu presupuşii refugiaţi, însă după doar cîteva schimburi de replici şi-au dat seama că nu ştiu de fapt decât câteva cuvinte în arabă.

Pe o pancartă se putea citi „Familie siriană. Ajutor!”, au arătat jurnalişti postului France 3, însă cerşetorii erau din România.

Două femei care cerşeau sub pretextul că sunt siriene au recunoscut de unde sunt fără prea mare dificultate

– Eşti siriană?, a întrebat jurnalistul; – Da, a răspuns una dintre femei; – De unde?, a continuat bărbatul; – Din Alep, a fost răspunsul.

Ulterior a recunoscut însă că este din România, tactica fiind deja cunoscută de poliţiştii francezi.

„Sunt aceleaşi persoane care acum un an se prefăceau că suferă de o infirmitate permanentă, iar acum brusc au devenit refugiaţi sirieni”, a spus poliţistul Gregory Goupil, scrie sursa citată.

Potrivit jurnaliştilor, 95% din refugiaţii sirieni, după ce ajung în Franţa, sunt luaţi în grija statului şi primesc cazare şi bani pentru a se întreţine. Există şi unii care nu primesc ajutor. Ei se bazează pe mila trecătorilor, dar au ajuns să-i abordeze cu paşaportul în mână, pentru a nu fi confundaţi cu falşii refugiaţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.