Cetăţeni din Irak şi Afganistan, prinşi de poliţiştii de frontieră arădeni

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac, judeţul Arad, au depistat, duminică dimineaţă, în trei taxiuri, 15 cetăţeni – şase adulţi şi nouă copii – din Irak şi Afganistan, solicitanţi de azil în România, care intenţionau să treacă ilegal frontiera spre Ungaria.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, duminică dimineaţă, în jurul orei 5.00, poliţiştii de frontieră arădeni au oprit, la 200 metri după linia de cale ferată Arad-Nădlac, trei taxiuri care mergeau pe DN7, dinspre localitatea Pecica spre Nădlac. În cele trei maşini, poliţiştii au găsit 15 cetăţeni din Irak şi Afganistan – trei bărbaţi, trei femei şi nouă minori, adulţii având vârste cuprinse între 22 şi 39 de ani, iar minorii între 2 şi 15 ani, toţi fiind solicitanţi de azil în România.

Cei trei taximetrişti, cetăţeni români, împreună cu cetăţenii străini, au fost duşi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, pentru cercetări.

Cetăţenii străini au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în Ungaria. Şoferii de taxi au spus, la rândul lor, că au fost contactaţi de cetăţenii străini în staţia taxi din Gara Arad, pentru a-i duce până în oraşul Nădlac.

Poliţiştii de frontieră le-au întocmit cetăţenilor străini acte de urmărire penală pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.