×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 6 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 20 septembrie 2017, 04:59
EUR (€)
+0.0008 ↗
4.5990 RON
USD ($)
-0.0119 ↘
3.8373 RON
• • •
Cetăţenii întreabă, Guvernul se face că răspunde
Sorin Avram
Sorin Avram

Pe pagina oficială a Guvernului României există rubrica „Guvernul răspunde cetăţenilor”.

Ne lămurim despre ce este vorba imediat ce se deschide pagina: „Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal.

Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile cadrelor militare şi dacă acestea vor creşte odată cu majorarea salariului minim pe economie. I-am răspuns lui Andrei că soldele de funcţie şi salariile de bază NU se stabilesc în raport cu coeficienţii de ierarhizare prevăzuţi de Legea-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice şi valoarea de referinţă.

I-am recomandat lui Andrei să consulte şi următoarele acte normative:
OUG nr. 1/2010, Legea nr. 285/2010, Legea nr. 283/2011, OUG nr. 19/2012, OUG nr. 84/2012. OUG nr. 103/2013, OUG nr. 83/2014 şi OUG nr. 57/2015.

Potrivit prevederilor legale în vigoare, soldele de funcţie şi salariile de bază nu se stabilesc în raport cu coeficienţii de ierarhizare prevăzuţi de Legea-cadru nr. 284/2010 şi valoarea de referinţă”.

Nu ştim dacă Andrei din Bucureşti a dat curs recomandării şi şi-a făcut rost de colecţia Monitorului Oficial, şi-a luat o lună de concediu, a scos bateria telefonului mobil, a tras perdelele, s-a băgat cu picioarele în apă rece şi a început să studieze cele „n” OUG-uri la care face referire Guvernul.

Poate că Cristina din Paşcani, Patricia din Salonta, Marius din Beiuş şi Răzvan din Filiaşi au vrut şi ei să întrebe Guvernul de ce poliţiştii ies la pensie la 45 de ani, cum este posibil ca o pensie de poliţist să ajungă la 8.000 de lei, dacă s-a gândit cineva la câţi muncitori de la o fabrică de confecţii trebuie să lucreze pentru a se putea plăti pensia unui poliţist, de ce se dau atâtea minivacanţe şi până când, cât mai durează până crapă sistemul de pensii, cât mai are de gând să facă împrumuturi externe pentru a avea bani de pensii şi salarii, dacă există posibilitatea să se construiască măcar 100 de metri de autostradă pe lună şi cât mai au de trăit Tarom-ul şi CFR Călători.

Însă, Cristina, Patricia, Marius şi Răzvan s-au lăsat păgubaşi când au văzut de ce răspunsuri sunt în stare Mihai, Sevil, Olguţa, Rovana, Carmen, Teodor, Adrian, Petre, Tudorel şi ceilalţi membri ai unui organism care-şi zice Guvernul României şi care spune că se află într-un dialog real cu cetăţenii acestei ţări.

Sorin AvramPublicat Sâmbătă, 19 august 2017
1869
 | 7
 | 6
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Eheee
-1
Vai de mine!!! Imi aduca aminte de perioada BOC Basescu cand taiau salariile si intrebau cetatenii ce dracu se intampla? Si stiti ce. Ii dura in ... puncte! Mareau varsta de pensionare si ii durea in ... Si imi mai aduc aminte ca acest jurnalist nici nu se sinchisea sa scrie un articol despre acel guvern. Deloc.
Publicat Miercuri, 23 august 2017
+Răspunde
Titlul corect
+1
Cetăţenii întreabă, Gubernul Guberniei Ro a pesede se face că lucreaza
Publicat Luni, 21 august 2017
+Răspunde
Gheo
+4
Ce-o mai bananaiti atata , salariile si pensiile astea de-a dreptul nesimtite sunt de acum , de la guv. asta ? Sunt de mult , de cand s-a umplut tara de generali ( oare cine-o fi facut cei mai multi ? ) si 'au cumparat' institutiile de forta pt linistea lor. Acum se incearca o reparatie si iar e scandal , trebuie explicata legea lui Ohm !!
Publicat Duminică, 20 august 2017
+Răspunde
Kimberly K.
+4
EXCELENT articol ! Aceasta este realitatea ! FELICITARI !
Publicat Duminică, 20 august 2017
+Răspunde
Crocodilul
-3
Toata lumea era fericita de venirea socialistilor rosii la conducere si ca socialistii albastrii au fost trimisi la plimbare. Acum ar trebui sa va placa hap-ul
Publicat Duminică, 20 august 2017
+Răspunde
RASPUNS DIN INTERIOR @ Crocodilul
+2
IATA RASPUNSUL dat de Viorel Catarama in cunostinta de cauza : "Partidele politice sunt STRUCTURI MAFIOTE extrem de bine organizate. 80% din banul public SE FURA. Clasa politica trebuie MATURATA. Democratia romaneasca, DE FATADA".
Publicat Duminică, 20 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Exportul care lovește în sănătatea românilor
Publicat acum 13 ore şi 58 minute
Provocare pentru Ziare.com și Coldea
Publicat acum 15 ore şi 59 minute
„Diaspora, dragostea mea?!“
Publicat acum 22 ore şi 4 minute
 NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI pentru Florian Coldea
Publicat acum 21 ore şi 43 minute
Tudose trage din nou de urechi Enel
Publicat acum 13 ore şi 50 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
Ioan Buduca

După ce au apărut ziarele, a fost posibilă manipularea în masă, prin propagandă ideologică. După ce au apărut televiziunile, propaganda prin ideologie s-a transformat în propagandă de tip publicitar.

Ioan BuducaPublicat acum 9 ore şi 16 minute