Cetăţenii întreabă, Guvernul se face că răspunde

Pe pagina oficială a Guvernului României există rubrica „Guvernul răspunde cetăţenilor”.

Ne lămurim despre ce este vorba imediat ce se deschide pagina: „Una dintre întrebările frecvente este cea privind salarizarea diverselor categorii de personal.

Astfel, Andrei din Bucureşti a vrut să ştie cum sunt calculate salariile cadrelor militare şi dacă acestea vor creşte odată cu majorarea salariului minim pe economie. I-am răspuns lui Andrei că soldele de funcţie şi salariile de bază NU se stabilesc în raport cu coeficienţii de ierarhizare prevăzuţi de Legea-cadru privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice şi valoarea de referinţă.

I-am recomandat lui Andrei să consulte şi următoarele acte normative:
OUG nr. 1/2010, Legea nr. 285/2010, Legea nr. 283/2011, OUG nr. 19/2012, OUG nr. 84/2012. OUG nr. 103/2013, OUG nr. 83/2014 şi OUG nr. 57/2015.

Potrivit prevederilor legale în vigoare, soldele de funcţie şi salariile de bază nu se stabilesc în raport cu coeficienţii de ierarhizare prevăzuţi de Legea-cadru nr. 284/2010 şi valoarea de referinţă”.

Nu ştim dacă Andrei din Bucureşti a dat curs recomandării şi şi-a făcut rost de colecţia Monitorului Oficial, şi-a luat o lună de concediu, a scos bateria telefonului mobil, a tras perdelele, s-a băgat cu picioarele în apă rece şi a început să studieze cele „n” OUG-uri la care face referire Guvernul.

Poate că Cristina din Paşcani, Patricia din Salonta, Marius din Beiuş şi Răzvan din Filiaşi au vrut şi ei să întrebe Guvernul de ce poliţiştii ies la pensie la 45 de ani, cum este posibil ca o pensie de poliţist să ajungă la 8.000 de lei, dacă s-a gândit cineva la câţi muncitori de la o fabrică de confecţii trebuie să lucreze pentru a se putea plăti pensia unui poliţist, de ce se dau atâtea minivacanţe şi până când, cât mai durează până crapă sistemul de pensii, cât mai are de gând să facă împrumuturi externe pentru a avea bani de pensii şi salarii, dacă există posibilitatea să se construiască măcar 100 de metri de autostradă pe lună şi cât mai au de trăit Tarom-ul şi CFR Călători.

Însă, Cristina, Patricia, Marius şi Răzvan s-au lăsat păgubaşi când au văzut de ce răspunsuri sunt în stare Mihai, Sevil, Olguţa, Rovana, Carmen, Teodor, Adrian, Petre, Tudorel şi ceilalţi membri ai unui organism care-şi zice Guvernul României şi care spune că se află într-un dialog real cu cetăţenii acestei ţări.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.