Cetăţeni ai Republicii Moldova cer unirea cu România

Cetăţenii Republicii Moldova sunt aşteptaţi, duminică, să voteze unirea cu România, în cadrul Marii Adunări Naţionale, organizată la Chişinău, urmată de un marş pe jos spre Prut, potrivit unui comunicat al Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

„Cetățenii Republicii Moldova vor vota Unirea cu România în cadrul Marii Adunări Naționale de la Chișinău. Duminică, 5 iulie, toți cei care consideră că Unirea este unica salvare în contextul crizei economice, politice și sociale interne, dar și în cel regional tensionat, ies în stradă pentru un viitor mai bun”, se arată în comunicatul Platformei, potrivit independent.md.

Scopul acestei mari adunări este acela de a se arăta susţinerea societăţii civile faţă de proiectul unionist şi de a se arăta partenerilor occidentali care sunt doleanţele societăţii civile dincolo de propaganda dezinformaţională desfăşurată de oligarhia politică şi de către Federaţia Rusă prin mijloacele de informare în masă şi sondaje făcute la comandă cu rezultate deja ştiute.

Convocată de Blocul Unității Naționale (BUN), Marea Adunare Națională va fi a patra astfel de manifestație din istoria statului format în urma destrămării URSS. După Marile Adunări Naționale din 1989, 1990 și 1991, anul 2015 este momentul cel mai oportun pentru a cere într-un glas Unirea și pentru a forma o majoritate pregătită să participe la un referendum decisiv.

Zeci de mii de cetățeni ai Republicii Moldova au protestat stradal în ultimele luni la Chișinău. Ca o consecință a acestor manifestații, pe 16 mai a fost constituit Blocul Unității Naționale, din 22 de entități nonguvernamentale, printre care și Platforma Unionistă Acțiunea 2012, Mișcarea Civică Tinerii Moldovei, Forul Democrat al Românilor din Republica Moldova și Asociația Foștilor Deținuți și Victime ale Represiunilor din Moldova.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.