CFR, Tarom, RATB și Metrorex ar putea intra în grevă în aceeași zi

Pentru prima oară în ultimii 20 de ani, transporturile ar putea fi paralizate în România! Sindicaliştii de la CFR, Tarom şi Metrorex se gândesc să intre în grevă generală, în aceeaşi zi, potrivit ziarului Gândul. Asta în cazul în care guvernul nu renunţă la tăierea lefurilor cu 25%. Totul depinde de hotărârea pe care o va lua executivul în şedinţa de miercuri.

Şi sindicaliştii de la RATB s-au afiliat recent la Uniunea Sindicatelor Libere Metrou. Dacă se înteleg cei de la metrou şi RATB să faca greva simultan, ar fi haos în Capitală. Alţi sindicalişti au început deja protestele. Peste 300 de bugetari s-au adunat vineri la poarta Palatului Cotroceni.

Sindicaliştii celor cinci mari confederaţii din România şi-au strigat nemulţimirile şi la Guvern.Şi actorii sunt nemulţumiţi de salariile pe care le primesc, dar se feresc să iasă în stradă. Între timp, liderii de sindicat fac presiuni la masa negocierilor.

Sindicaliştii au venit cu propriile soluţii de salvare a României din criză. Ei încearcă să convingă guvernul să renunţe la reducerile de pensii, salarii şi ajutoare sociale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.