Charles al Marii Britanii – afacerist în România

Prinţul Charles nu este doar un oaspete în ţara noastră. Are 8 proprietăţi dar şi câteva mici afaceri cu produse tradiţionale româneşti.

Prinţul Charles şi mica lui suită au ajuns azi la fabricuţa din Saschiz, în plin sezon al florilor de soc. Mica afacere de la Saschiz este în grija fundaţiei conduse de Prinţul Charles. Produsele sunt toate tradiţionale şi foarte apreciate în magazinele bio. Mai ales că spun o poveste.

La început de iunie este vremea socatei de Saschiz. O băutură care după ce a fost lăudată de prinţul de Wales a devenit căutată şi în prăvăliile din Scoţia. Sticlele de suc natural de la Saschiz costă între 7 şi 20 de lei.

Astăzi la fabrica din Saschiz s-a născut o nouă idee de afacere. Îmbiat cu un fagure proaspăt de miere, prinţul de Wales nu a rezistat tentaţiei, scrie Antena3.ro. Un lanţ de magazine extraordinar de cunoscut din Londra va comercializa sub marcă regală această miere.

Ţelul prinţului Charles pare să fie conservarea Transilvaniei tradiţionale. Fundaţia pe care o conduce cumpără clădiri şi monumente istorice părăsite, pe care le restaurează, cu tehnici şi materiale tradiţionale. Acelaşi lucru îl fac şi mulţi dintre apropiaţii prinţului pe care acesta i-a convins să investească în satele din Ardeal.

Satul Archita este un sat săsesc vechi de 400 de ani. Aici unul dintre apropiaţii lui, un colonel în rezervă, deţine 4 proprietăţi.

Prinţul Charles a băut ceaiul de la ora 5 în Archita. Şi a mai luat o hotărâre. Fundaţia lui se va ocupa de renovarea bisericii fortificate, veche de peste 700 de ani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.