Chiajna ia locul Rapidului în Liga I, Rapidul este retrogradat

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis ca gruparea Concordia Chiajna să joace în Liga I în locul FC Rapid.

Anunţul a fost făcut de primarul Chiajnei şi preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Concordia, Mircea Minea, şi confirmat ulterior de FRF.

Primarul a menţionat că formaţia Concordia va disputa partida din etapa a III-a cu Steaua în locul echipei Rapid. „Noi vom juca acum cu Steaua. Nu ştiu dacă meciul se va mai disputa sâmbătă. În aceste condiţii s-ar putea ca meciul să se reprogrameze, vă daţi seama. Nu ştiu, acum aşteptăm şi noi înştiinţarea oficială de la TAS”, a declarat Mircea Minea pentru Mediafax.

Ulterior, Federaţia Română de Fotbal a anunţat, vineri, că a primit decizia TAS cu privire la barajul Concordia/Rapid.

„Apelul a fost admis, Judecătorul Unic hotărând anularea deciziei Comitetului Executiv evocată mai sus şi înregistrarea CS Concordia Chiajna în campionatul Ligii I, ediţia 2013-2014, în locul SC FC Rapid SA. În conformitate cu Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de Urgenţă al FRF urmează să ia act de această decizie şi să dispună punerea ei în aplicare, Liga Profesionistă de Fotbal, în calitate de organizator al campionatului Ligii I, fiind singurul organism competent în ceea ce priveşte aplicarea în concret a deciziei TAS menţionate”, a precizat FRF, pe site-ul oficial.

Potrivit prosport.ro, decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv în urma apelului clubului Concordia Chiajna privind barajul pentru Liga I cu Rapid, anunţată de TAS vineri, este următoarea:

„1. Apelul înaintat în data de 11 iulie 2013 de CS Concordia Chiajna împotriva deciziei Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, din 6 iulie 2013, cu privire la meciul de baraj dintre CS Concordia Chiajna şi SC FC Rapid SA este admis.

2. Decizia luată de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal în 6 iulie 2013, cu privire la meciul de baraj dintre CS Concordia Chiajna şi SC FC Rapid SA este anulată.

3. Federaţia Română de Fotbal este obligată să înregistreze CS Concordia Chiajna în campionatul Ligii I din România pentru sezonul 2013/2014, în locul SC FC Rapid SA.

4. Costurile procedurilor de arbitraj, ce vor fi stabilite şi prezentate părţilor de către biroul TAS, vor fi suportate de Federaţia Română de Fotbal.

5. Federaţia Română de Fotbal este obligată să plătească CS Concordia Chiajna suma totală de 5.000 de franci elveţieni ca o contribuţie pentru cheltuielile în legătură cu procedurile de arbitraj.

6. Toate celelalte propuneri sau solicitări sunt respinse”.

Rapid învinsese pe 13 iulie echipa Concordia Chiajna cu scorul de 2-1 (0-1, 1-1), într-un meci de baraj cu prelungiri, contând pentru menţinerea în Liga I de fotbal. 

Rapid a terminat pe locul 9 în ediţia trecută de campionat, dar nu a primit licenţa pentru sezonul actual al Ligii I, în timp ce Concordia a fost prima echipă de sub linia retrogradării (locul 15). Concordia a contestat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne acest baraj de menţinere în Liga I.

UPDATE Steaua vrea să joace sâmbătă cu Concordia, în locul Rapidului

Clubul Steaua anunţă că, în urma deciziei TAS de a retrograda FC Rapid în Liga a II-a, echipa va juca sâmbata, de la ora 21.00, împotriva CS Concordia Chiajna, partida contând pentru etapa a III-a a Ligii I.

Jocul va fi programat în exact aceleaşi condiţii cu cel iniţial, împotriva Rapidului, la ora 21:00, pe Naţional Arena. Clubul nostru le mulţumeşte suporterilor care au achiziţionat bilete pentru partida cu Rapid şi îi aşteaptă la stadion, accesul urmând să se facă pe baza tichetelor deja eliberate”, informează sursa citată.

FC Steaua mai precizează că suporterii care şi-au achiziţionat bilete pentru partida cu Rapid şi nu vor dori să participe la cea cu Concordia Chiajna au posibilitatea de a-şi recupera banii de la casele de bilete de la Arena Naţională, până la începerea partidei.

UPDATE Ce spune Concordia

Antrenorul echipei Concordia Chiajna, Ionuţ Chirilă, a declarat, vineri, la Sport.ro, că gruparea ilfoveană a solicitat în scris LPF şi FRF amânarea meciului cu Steaua, programat, sâmbătă.

„Am invocat nişte articole şi cerem în al 12-lea ceas să se respecte nişte regulamente. Acum jumătate de oră cred că au primit-o şi LPF şi FRF. O echipă nu poate fi pregătită mâine pentru un joc cu Steaua, în situaţia în care suntem noi acum. Regulamentar acest meci nu se poate disputa mâine (n.r. – sâmbătă). Noi cerem reprogramarea meciului la o dată ulterioară pe care o stabileşte LPF. Ne supunem oricărei decizii când vor, săptămâna viitoare, peste două, peste trei, dar nu poţi juca un meci când decizia TAS a venit vineri, la ora 12.00”, a spus Chirilă. Ionuţ Chirilă a afirmat că nu poate strânge toţi jucătorii echipei pentru meciul cu Steaua, deoarece le-a dat două zile libere, iar aceştia au plecat în afara Bucureştiului. 

În replică, managerul general al Stelei, Mihai Stoica, a declarat că e de acord ca meciul cu Concordia Chiajna să fie amânat, dar ar dori să primească un document oficial din parte LPF sau FRF pentru a putea schimba programul echipei.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.