China, decizie surprinzătoare

China, singura țară din lume care prelevează organe de la deținuții executați pentru operații de transplant, intenționează să pună capăt acestei controversate practici de la jumătatea anului viitor, a declarat sâmbătă un înalt oficial chinez, transmite Reuters, citată de Agerpres.

De la jumătatea lui 2014, toate spitalele autorizate să efectueze transplanturi de organe nu vor mai putea folosi organe prelevate de la deținuții executați, ci doar organe donate în mod voluntar și alocate printr-un sistem național, a declarat Huang Jiefu, fost adjunct al ministrului sănătății care coordonează procesul de reformă în domeniul transplantului de organe.

Donarea de organe pentru transplant este departe de a acoperi necesarul din China, în parte ca urmare a credinței populare potrivit căreia corpul uman trebuie înhumat intact, scrie Reuters. Astfel, circa 300.000 de pacienți se află anual pe lista de așteptare pentru transplant și doar unul din 30 de pacienți poate beneficia în cele din urmă de o astfel de intervenție.

Această situație a condus la apariția unui trafic ilegal cu organe, astfel că în 2007 guvernul a interzis transplantarea de organe de la donatori vii, cu excepția transplantului de organe prelevate de la membrii unei aceleiași familii. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.