×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 4 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Luni, 21 august 2017, 15:13
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5881 RON
USD ($)
+0.0013 ↗
3.9079 RON
• • •
Guvernul adună bani de unde poate
Chiriile şi terenurile date în arendă vor fi taxate mai mult

Proprietarii de apartamente care obţin bani din închirierea acestora şi cei de terenuri agricole care le dau în arendă vor fi taxaţi suplimentar din 2018, conform draftului de modificare a Codului Fiscal ce se află în prezent în dezbatere publică. Majorarea survine în urma scăderii cotei forfetare (adică procentul de cheltuieli care se deduce din venit astfel încât impozitul se aplică asupra venitului impozabil din care s-a scăzut în prealabil această cotă) de la 40% cât este acum la 20%. "Venitul brut din cedarea folosinţei bunurilor din patrimoniul personal, altele decât veniturile din arendarea bunurilor agricole, reprezintă totalitatea sumelor în bani şi/sau echivalentul în lei al veniturilor în natură stabilite potrivit contractului încheiat între părţi, pentru fiecare an fiscal, indiferent de momentul încasării acestora. Venitul brut se majorează cu valoarea cheltuielilor ce cad, conform dispoziţiilor legale, în sarcina proprietarului, uzufructuarului sau a altui deţinător legal, dacă sunt efectuate de cealaltă parte contractantă. În cazul veniturilor obţinute din închirierea bunurilor mobile şi imobile din patrimoniul personal, venitul brut se stabileşte pe baza chiriei prevăzute în contractul încheiat între părţi pentru fiecare an fiscal, indiferent de momentul încasării chiriei. Venitul net anual din cedarea folosinţei bunurilor se stabileşte prin deducerea din venitul brut a cheltuielilor determinate prin aplicarea cotei de 20% asupra venitului brut. Determinarea venitului anual se efectuează prin însumarea veniturilor pe baza cursului de schimb al pieţei valutare comunicat de Banca Naţională a României, valabil pentru ultima zi a fiecărei luni, corespunzător lunilor însumate din perioada de derulare a contractului de închiriere", se arată în document.

În cazul veniturilor obţinute din arendarea bunurilor agricole din patrimoniul personal, venitul brut se stabileşte pe baza raportului juridic/contractului încheiat între părţi şi reprezintă totalitatea sumelor în bani încasate şi/sau echivalentul în lei al veniturilor în natură primite. "În cazul în care arenda se exprimă în natură, evaluarea în lei se face pe baza preţurilor medii ale produselor agricole, stabilite prin hotărâri ale consiliilor judeţene şi, respectiv, ale Consiliului General al Municipiului Bucureşti, ca urmare a propunerilor direcţiilor teritoriale de specialitate ale Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, hotărâri ce trebuie emise înainte de începerea anului fiscal. Aceste hotărâri se transmit, în cadrul aceluiaşi termen, direcţiilor generale regionale ale finanţelor publice, pentru a fi comunicate unităţilor fiscale din subordine. În cazul în care preţurile medii ale produselor agricole au fost modificate în cursul anului fiscal de realizare a venitului, noile preţuri pentru evaluarea în lei a veniturilor din arendă exprimate în natură, pentru determinarea venitului net se aplică începând cu data de 1 a lunii următoare comunicării acestora către direcţiile generale regionale ale finanţelor publice. Venitul net anual din arendă se stabileşte prin deducerea din venitul brut a aplicarea cotei forfetare de 20% asupra venitului brut anual", se mai stipulează în sursa amintită.

Cristian CreţuPublicat Joi, 20 aprilie 2017
2632
 | 3
 | 15
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Hristos a inviat!
+3
GUVERN=FIRMA DE RECUPERARE DE TAXE legal constituita prin imputernicirea data de popor. orice guvern fura, asta e menirea lui, guvernele nu sunt conduse de cine se vede, sunt conduse de forte nevazute, legile vin gata facute de iluminati, au forta diplomatica si de propaganda. Orice incercare de revolta e deturnata, daca are forta mare se ajunge chiar la inventarea unor dusmani si razboi... Politicienii se aleg dintre oameni influentabili, pe care ii prelucreaza niste specialisti in manipulare si diplomatie. "Privegheati si va rugati sa nu cadeti in ispita"
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Moesia
0
Pai ce relaxare fiscala este ... In codul fiscal actual se prevede 40 la suta deducere din venitul pe chirii. Acum il injumatatesc. Dragnea a anuntat cu surle si trambite ca CASS la veniturile din chirii (introdus prin ordonanta de guvenul needucatului Ponta - unic in Europa -) nu va mai exista, dar exista in continuare. Iar ideea asta cu venitul pe gospodarie ar inseamna ca nu mai trebuie sa dai trimestrial impozit la chirii si la niciun alt venit ... decat anual!!! Aberatie mare pentru ca nu vor putea face fata platilor lunare. Pentru ca altfel daca platesti impozitul trimestrial la chirii, pensia iti este impozitata cu suma ce depaseste 2000 lei.... , salaariul idem ce declaratie sa mai dai ? Stai sa aduni bonuletele cu miile ca SA-TI DEDUCA EI CATIVA BANUTI? Daca se introduce totusi aberatia guvernarii grindeanu , atunci trebuie stipulat ca NUMAI CEI CE DOARESC SA-SI DEDUCA ANUMITE SUME CHELTUITE AU ACEASTA OBLIGATIE, , Vad ca aia de la fisc au terminat tot ceea ce aveau de facut si se gandesc, iata, cum sa impoziteze mai mult pe toata lumea!
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Eduard Dracul
+5
REVIN " terenuri agricole care le dau în arendă" DECI VINDETII BAietii alora cu bani sau STRAINILOR!! Cum era in 1990 .. Nu ne vindem tara? Pai a mai ramas ceva navandut?
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Eduard Dracul
+6
Un guvern HOT si incompetent la fel ca toate de pana acum! Asa ii vrea inalta poarta de la washington pe romani..... GHIOCEI!
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
nicu cohen
+6
Cu cit vor creste presiunea jafului fiscal cu atit mai repede se vor prabusi ..
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
violeta
+6
consider ca la impozitarea ,,inchirierii unui apartament '' , sa se tina cont daca apartamentul este inchiriat la ; elevi si studenti , pe perioada anului scolar - 9 luni/an , pentru care Statul nu acorda spatii de cazare ,si acesti elevi -studenti trebuie sa stea undeva ...( cum ar fi daca nimeni nu le-ar mai inchiria aceste spatii ? ) si altfel de impozite daca se inchiriaza la persoane fizice cu contracte pe timp indelungat, sau la la societati , etc....
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
Eduard Dracul @ violeta
+1
Wow comentariu foarte bine argumentat pe acest site. Ai gresit site-ul. Incearca la Guvern sau parlament. NU ca ar da ei doi bani pe tine, mine sau toti postaci deaci
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
SOBOLANU
+3
GUVERNUL FACE ORICE ASCUNS SI PE ASCUNS NUMAI SA FACA ROST DE BANII !!!!!!!PRIMUL MINISTRU AM INTELES CA I A DAT PESTE BOTIC LUI DRAGNEA CEEA CE ESTE UN LUCRU BUN SI TREBUIE SA CONTINUE !!!!!!!!DOMNULE PRIM MINISTRU FERITI TARA DE FMI SI BMI CHIAR DACA NE LAUDA !!!!!!!FACETI O ANALIZA SI VEDETI UNDE SI CAND FMI SI BMI AU ADUS BUNASTAREA INTR O TARA ,NU SE POATE UITA ARGENTINA ANILOR 70 SI ACUM NU STIU CAT AU LUAT BASISTII DAR GRECII SE SALVEAZA CA SUNT GRECI NU ROMANI SUNT UNITI INTELEG SI TURISMUL V A EXPLODA ANUL ACESTA IN GR PE FONDUL SITUATIEI DIN TR UNDE POTI FI ARESTAT IMEDIAT DACA REPET DACA ERDOGAN V A MAI REZISTA !!!!!!! AJUTATI SANATATEA CA ESTE LA PAMANT SI FACETI CEVA SA NU MAI FIE 4 MILIOANE DE ROMANI AFARA CA NU SUNTEM IN RAZBOI SA CASTIGE SI LA NOI PUNETII PE CEI DE LA ITM SA LUCREZE PE TEREN MULT CA SE LUCREAZA LA NEGRU IN ORICE DOMENIU SI CONTRACARATI ORICE MASURA LUATA DE MULTINATIONALE SA NU MAI PLECE BANII DIN TARA SI FACETI CEVA CU INFRASTRUCTURA TARII CA ESTE DEZASTRU VA DAU EX PE CARE L STIU BINE DRUMUL CARE SE VREA EXPRES CRAIOVA CALAFAT CA SA NU MAI VB DE PROIECTUL CRAIOVA PITESTI !!!!!!!!!SI NU UITATI DE INVATAMANT NE PLEACA DE TINERI COPIII DIN TARA SI E O MARE NENOROCIRE SUNT ADEMENITI CU MULTE !!!!!!FITI DUR DOMNULE PRIM MINISTRU MAI DUR CA TZIPAS IN GRECIA SI VETI CASTIGA SI CAT MAI PUTINA IMPORTANTANTA NAVETISTULUI SAS CARE BAG MANA IN FOC NU IUBESTE RO SI PE ROMANI !!!!!!!!!ANGAJATI O FIRMA JAPONEZA FARA ACORDUL UE CA PRIORITATE NATIONALA SA FACA DRUM EXPRES COMARNIC BRASOV CU TUNELURI CU TOT SI CU MUNCITORII LOR SI UTILAJELE LOR SA VEDETI IN CAT TIMP V A FI GATA !!!!!!!!HRISTOS A INVIAT !!!!!
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
Eduard Dracul @ SOBOLANU
+1
" FERITI TARA DE FMI " - m-ai facut sa rad vreme de 10 minute nu gluma. Tovarase banuiesc ca nu ti-a spus nimeni dar FMI a contribuit la caderea lui Ceausescu. Ca sa nu mai spun ca nu esti informat deloc. Guvernul a imprumutat in primele 4 luni ale anului 4,8 miliarde de euro!
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Sierra
+3
Au venit meseriasii ciumei rosii sa distruga economia, va fi cea mai ticaloasa guvernare din ultimul deceniu la concurenta cu fostii ticalosi tr. bas. - boc.
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
Fane @ Sierra
+6
Te doare ' succesurile" lor?
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
Eduard Dracul @ Sierra
+3
SIerra... Meciurile nationalei la CLuj, Campionatul de gimnastica la cluj, Campionatul de snooker era programat la cluj. Nu mai stiu daca tot acolo s-a tinut..... Banuiesc ca ticalosul de Boc da spagi peste spagi la nivel european sa ii fie aleasa urbea, nu?
Publicat Vineri, 21 aprilie 2017
+Răspunde
Zax
+10
In cazul platitorilor de impozite pe chirii prin reducerea deductibilitatii de la 40% la 20% si scaderea impozitului de la 16% la 10% nu se schimba aproape nimic. Ca sa nu plictisesc cu socoteli, acum raportat la suma totala incasata(brut) impozitul+CASS reprezenta 12,9%, iar in viitor, cu noile modificari, va fi 12,4%. L-au aranjat baietii ca sa nu se umfle burjuii. Pai de unde platim o bibliotecara cu 6500lei/luna, stersul prafului de pe carti e treaba grea, si-ti trebuie minte.
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
discriminare proasta
+9
ASTA E DISCRIMINARE SI VA CADEA LA CCR, DACA ESTE INSTAURATA. NU-I CORECTA ACEASTA DECIZIE.
Publicat Joi, 20 aprilie 2017
+Răspunde
Recomandate
„Ni s-a tot indus că suntem proști”
Publicat acum 2 ore şi 53 minute
Barcelona, „noua normalitate“?
Publicat acum 8 ore şi 13 minute
Tudose, despre cumulul pensie-salariu
Publicat acum 5 ore şi 54 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ilie Şerbănescu

Mai mulți „internaționaliști“ de seamă ai României postdecembriste, în frunte cu cei eterni de la BNR, cu contribuții majore la transformarea României într-o colonie.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 19 ore şi 6 minute