Christine Lagarde: Redresarea economiei mondiale este fragilă

Redresarea economiei mondiale este fragilă și există riscuri globale la orizont, a avertizat miercuri directorul general al FMI, Christine Lagarde, într-o conferință de presă susținută la Washington, transmit MarketWatch și Reuters, potrivit Agerpres.

‘Dacă analizăm situația economiei mondiale în acest moment, vedem că avansul este destul de moderat. Avem redresare, dar este echilibrată, fragilă, și există unele riscuri globale la orizont’, a afirmat Christine Lagarde.

Totuși, oficialul FMI a explicat că există și unele semne pozitive de creștere în țările în curs de dezvoltare dar se observă o încetinire în anumite state, cum ar fi China. Cea mai mare economie asiatică s-a confruntat cu turbulențe pe piețele sale bursiere dar China suficient de puternică pentru a face față acestor volatilități. Șeful FMI a dat asigurări că aceste evoluții nu vor afecta decizia instituției financiare internaționale privind posibilitatea includerii yuanului în rândul monedelor în coșul de valute SDR (Drepturi Speciale de Tragere) folosite de Fondul Monetar Internațional în tranzacțiile internaționale. Includerea ar reprezenta un sprijin semnificativ pentru poziția Chinei ca putere economică globală. FMI încă se așteaptă la un avans al PIB-ului Chinei de 6,8% în 2015, un ritm mai scăzut decât cel înregistrat în ultimii ani dar aceasta ar fi o încetinire uniformă, a explicat directorul general al FMI.

Potrivit sursei citate, zona euro a depășit perioada dificilă, în pofida îngrijorărilor privind evoluția Greciei. ‘Sunt sigură că vor exista schimbări în zona euro, mai ales în privința coeziunii uniunii monetare’, a afirmat Christine Lagarde

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.