×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum un minut
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 24 mai 2017, 16:34
EUR (€)
-0.0071 ↘
4.5512 RON
USD ($)
+0.0225 ↗
4.0714 RON
• • •
Christine Lagarde solicită Chinei mai multă claritate în privința politicilor sale economice

Directorul general al Fondului Monetar Internațional (FMI), Christine Lagarde, a cerut vineri mai multă claritate din partea Chinei privind politicile sale economice, după prăbușirea pieței bursiere, care a afectate piețele financiare globale, transmite AFP, citată de Agerpres.


"China demarează o reechilibrare istorică a modelului său de creștere, iar activitatea economică este moderată, la un nivel mai sustenabil. Cu toate acestea, reechilibrarea este un proces dificil, iar efectele ei se simt în întreaga lume, ceea ce întărește necesitatea unei clarificări suplimentare privind politicile Chinei, în special cele legate de cursul de schimb", a explicat șeful FMI, în timpul vizitei în Camerun.


Banca Centrală a Chinei (PBOC) a coborât joi cursul de referință al yuanului în raport cu dolarul cu 0,51%, până la 6,5646 yuani pentru un dolar, ceea ce reprezintă cel mai scăzut curs de schimb pentru moneda chineză după luna martie 2011. Este vorba, de asemenea, de cea mai mare depreciere înregistrată de moneda chineză după luna august a anului trecut, când Beijingul a decis o devalorizare surpriză a yuanului cu aproape 5% în decurs de o săptămână. Un yuan mai slab face exporturile chineze mai competitive pe plan internațional, dar scumpește importurile Chinei.


Deși mulți economiști spun că o depreciere graduală a yuanului era de așteptat, după ce alte state importante și-au depreciat monedele în ultimii ani, decizia Chinei a provocat temeri pe piețele financiare globale în legătură cu capacitatea Guvernului de la Beijing de a gestiona încetinirea creșterii economiei chineze.
Analiștii susțin că Banca Centrală a Chinei trebuie să-și explice mai bine intențiile privind yuanul.


"Așa cum am subliniat de câteva ori în ultimele săptămâni, această tranziție nu va fi ușoară, fiind afectată și de cererea mai scăzută pentru materii prime", a afirmat Christine Lagarde.


China este un consumator important de materii prime, iar încetinirea creșterii sale economice a afectat prețurile resurselor pe plan global. Cotația petrolului Brent a coborât miercuri sub pragul de 35 de dolari per baril, pentru prima dată după luna iulie 2004.
Directorul general al Fondului Monetar Internațional a avertizat că "fragilitatea" economiei mondiale va persista și în 2016.

(R.C.)Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
1652
 | 2
 | 9
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Romanul,fost manevrat si manipulat
0
Ce se baga baba,in ciorba PRC,care nu-i ciorba ei.
Publicat Duminică, 10 ianuarie 2016
+Răspunde
zaltukin
+2
Dom`le,da` eu nu mai inteleg nimica:pai,iadul capitalisist-Talpa Iadului,chiar,se ia de o tara comunista?!?! Pai,se poate!? Si,apoi,de ce o fecundeaza grija pe aceasta directoare?
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
lunetistu
-1
Tremurati ! Crivatul , ca si lumina , vine de la rasarit .
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
lunetistu
-1
Tremurati ! Crivatul , ca si lumina , vine de la rasarit .
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
Bălăceanca
+3
in ce calitate ? cumva China e datornica FMI ?
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
alex Platon
+6
Mme Lgarde ! China nu face parte din UE ca sa-i puteti da ordine !!!!China va primi ordine de la Dvs cind veti cnoduce UA(meaning uniuinea asiatica) .Va surprinde ca China vrea sa investeasca si in Europa ?
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
ILIE DE LA SCULARIE
+15
Babatia asta franceza (varianta anorexica a merkeloaicei) se baga si ea, precum musca in posteriorul calului, in treburile Chinei ! Probabil ca e cam indispusa pentru ca aia din China nu i-au cerut imprumuturi înrobitoare ... parca il si vad diseara si pe Basescu, la B(ețivanu')1tv, cum se zborseste si el la chinezi ...
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
nae girimea
+12
I-au bagat chinezii in ceata ? Pai tocmai asta era scopul ! Astept spectacolul totalei degringolade .
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
Calapod
+18
Cam târziu au înțeles iluminații dnei Lagarde cu ce adversari redutabili se luptă...S-ar putea să se înece în petrol toții marii lacomi ai lumii...Clarificările pe care le cer acum Chinei devoalează faptul că sistemul financiar occidental este depășit ,fiind incapabil să afle substraturile politicii Chinei și Rusiei.Câinele moare de drum lung și nu de grija altora...
Publicat Sâmbătă, 09 ianuarie 2016
+Răspunde
Recomandate
Prelipceanu îl amenință pe Dragoș Pătraru
Publicat acum 19 ore şi 53 minute
A murit celebrul actor Roger Moore
Publicat acum 23 ore şi 44 minute
Pericolul reprezentat de aderarea Serbiei la NATO
Publicat acum 17 ore şi 33 minute
Kovesi, dată dispărută
Publicat acum 8 ore şi 43 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Subiectele zilei
8 articole/ Actualizat Miercuri, 10 mai 2017
alarm off
Cronica din Berceni
8 articole/ Actualizat Duminică, 21 mai 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
20 articole/ Actualizat Duminică, 30 aprilie 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
5 articole/ Actualizat Duminică, 07 mai 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
120 articole/ Actualizat acum 9 ore şi 22 minute
Ilie Şerbănescu

Tot mai ades este întâlnită în spațiul interuman întrebarea „cine conduce România?“. Din motive bănuibile, întrebarea ajunge rar în spațiul public.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 21 ore şi 26 minute