Cinci elevi, victimele unui joc de ţinut respiraţia

Cinci elevi de la o şcoală generală din municipiul Iaşi au ajuns, vineri, la spital, după ce au leşinat în timp ce jucau, într-o pauză, un joc ce presupunea să îşi ţină respiraţia, potrivit news.ro.

Surse din rândul medicilor spun că elevii ar fi pus în practică o variantă a jocului ”Balena Albastră”, lansat în Rusia şi din cauza căruia s-ar fi sinucis peste 130 de adolescenţi, în timp ce surse din Poliţie, care a deschis o anchetă, afirmă că ar fi vorba doar despre o idee lansată de unul dintre copii.

Copiii, patru fete şi un băiat cu vârste de 12 şi 13 ani, învaţă la Şcoala generală ”Veronica Micle” din Iaşi, incidentul petrecându-se vineri, într-o pauză, când elevii au decis să participe la un joc periculos, testându-şi rezistenţa fără a respira.

Potrivit medicilor, în timp ce elevii îşi ţineau respiraţia, alţii colegi îi strângeau în braţe.

Copiilor, însă, li s-a făcut rău, fiind transportaţi la Spitalul de copii ”Sfânta Maria” din Iaşi.

”La comanda unui coleg, elevii implicaţi în joc şi-au ţinut respiraţia, având mâinile încrucişate pe piept, în timp ce alţi colegi îi strângeau în braţe. Au căzut, unii au leşinat, s-au lovit şi la cap. Au fost aduşi cu ambulanţele la spital”, a declarat, pentru News.ro, medicul Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii ”Sfânta Maria” din Iaşi.

Poliţiştii au demarat cercetări în acest caz.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.