Cinci lucruri de știut despre Mahershala Ali

Mahershala Ali a devenit primul actor de origine musulmană care a primit un premiu al Academiei Americane de Film, pe 26 februarie 2017, atunci când a câștigat trofeul la categoria „Cel mai bun actor în rol secundar“ pentru pelicula Moonlight.

În discursul său, Ali le-a mulțumit membrilor echipei, familiei și profesorilor: „Am avut mulți profesori minunați care mi-au spus să trăiesc povestea personajelor pe care le interpretez. Nu este despre mine, este despre munca pe care o depun. Sunt binecuvântat să am șansa asta“, a spus actorul, potrivit Cosmopolitan.com. Numele său adevărat este Mahershalalhashbaz Ali, fiind cel mai lung prenume din Biblie. În anul 2010 și-a schimbat numele în „Mahershala“, la începutul carierei cinematografice. După un rol minor în filmul „The Place Beyond the Pines“, el a declarat pentru Vanity Fair că lumea trebuie să poată fi capabilă să-i pronunțe numele: „Dacă îți dorești într-adevăr să fii notoriu în această meserie, trebuie să ai un nume pe care oamenii îl pot rosti. Nu vreau ca o serie de vocale să stea în calea succesului meu“.

Tatăl său a fost actor pe Broadway și mama sa a fost ministru. După cum a explicat și într-un discurs ținut în ianuarie 2016, după terminarea SAG Awards, „relația cu mama s-a îmbunătățit treptat, chiar dacă ea nu a fost de acord cu convertirea mea la Islam, de acum 20 de ani“. Ali a primit o bursă de baseball în adolescență, dar a preferat să urmeze cursurile de actorie la Universitatea din New York. „Chiar dacă nu am avut bani, am fost la colegiu. Eram pasionat și de poezie pe atunci.“ În trecut a semnat un contract de înregistrare pentru talentul său de rapper. În 2007 a scos și un album, sub numele de scenă Prințul Ali, intitulat „Curb Side Service“. A avut un rol de personaj secundar în filmele „The Curious Case of Benjamin Button/Strania poveste a lui Benjamin Button“ și „The Hunger Games II/Jocurile Foamei II“.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.