Cinci noi arestări în Belgia

Alte cinci persoane au fost reținute luni dimineață în noi operațiuni antiteroriste în regiunea Bruxelles și a orașului Liege. Numărul total al persoanelor reţinute începând de duminică seara, de la declanşarea operaţiunilor antiteroriste, a ajuns astfel la 21.

„În cadrul operațiunii de ieri (duminică — n.r.) seară, au fost efectuate cinci percheziții în această dimineață în regiunea Bruxellesului și două în cea a orașului Liege. Cinci persoane au fost private de libertate în urma acestor percheziții”, a transmis Parchetul federal într-un comunicat.

În timpul unei percheziţii efectuate duminică seara a fost confiscată suma de 26.000 de euro, mai precizează comunicatul Parchetului federal. „Obiectele găsite în cadrul diferitelor percheziţii sunt în curs de exploatare”, precizează sursa citată.

Contrar unor informaţii care au circulat luni referitor la un vehicul suspect marca BMW, care ar fi fost urmărit în zona Liege, ancheta a demonstrat că acesta nu avea legătură cu operaţiunea în curs, mai precizează Parchetul.

Salah Abdeslam, suspect al atentatelor de la Paris, căutat intens de polițiile din Belgia și Franța, este în continuare de negăsit.

Salah Abdeslam este ajutat să se ascundă pe teritoriul belgian, spune ministrul de Interne de la Bruxelles. Între timp, publicaţia Le Soir, care citează un martor, scrie că jihadistul s-ar îndrepta spre Germania. El ar fi fost văzut într-o maşină, pe o autostradă de lângă Liege. Poliţia nu a confirmat însă informaţiile.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.