Cinci români, pe lista de indezirabili a lui Putin

Rusia a declarat indezirabili 89 de oficiali din Uniunea Europeană, dintre care cinci sunt din România, potrivit unei liste intrate în posesia presei.

Cei cinci români declarați indezirabili pe teritoriul Rusiei sunt Adrian Cioroianu, fostul ministru de externe, desemnat ambasador la UNESCO, Iulian Chifu, fost consilier al lui Traian Băsescu, Tiberiu-Liviu Chondon, şeful Statului Major al Forţelor Navale, Eugen Tomac, președintele PMP, Gheorghe Hategan, directorul general Transgaz.

Reacția MAE

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat sâmbătă că va solicita explicații părții ruse cu privire la cetățenii români aflați pe listă.

„Ambasada României la Moscova a informat Centrala MAE, în cursul serii de vineri, cu privire la existența acestei liste, primite de la Delegația UE la Moscova, căreia i-a fost înaintată de către MAE rus. MAE român va solicita explicații părții ruse cu privire la listarea cetățenilor români”, a transmis MAE.

Ministrul olandez de externe Mark Rutte a anunțat vineri că a primit din partea Moscovei o listă cu circa 80 de responsabili din statele UE care au fost declarați indezirabili în Rusia, printre ei regăsindu-se și liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, informează AFP.

„Rusia a transmis mai multor ambasade europene o listă cu persoanele care nu mai au dreptul să intre pe teritoriul rus”, a spus ministrul olandez într-o conferință de presă. Oficialul a precizat că guvernul de la Moscova a luat această decizie ca represalii în urma sancțiunilor adoptate de UE împotriva Rusiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.