Cine a fost ambasadorul rus în Turcia

Andrei Karlov, ambasadorul Federației Ruse în Turcia, a fost victima unui atentat, în seara zilei de 19 decembrie, fiind rănit grav și, conform unor surse, decedând la scurt timp după incident. Cotidianul.ro oferă, în cele ce urmează, un portret succint al diplomatului rus.

Andrei Ghennadievici Karlov s-a născut în 1954, a absolvit Institutul de Relații Internaționale al Ministerului de Externe al URSS în 1976 și Academia Diplomatică a Federației Ruse în 1992. Și-a început cariera diplomatică în 1976, ocupând diferite funcții în aparatul central al Ministerului de Externe al URSS. Din 1979 până în 1984 și din 1986 până în 1991 lucrează în misiunea consulară a Ambasadei URSS în Republica Populară Democrată, iar din 1992 până în 1997, la ambasada Federației Rse din Republica Coreea. În 1999 devine vicepreședinte al Departamentului Servicii Consulare al MAE rus. Din 2001 până în 2006 a fost ambasador al Federației Ruse în Republica Populară Democrată Coreeană. Este rechemat în Rusia și devine vicedirector, apoi director al Departamentului Consular din MAE rus, membru al Colegiului MAE al Rusiei. Din 2013, a fost ambasador al Federației Ruse în Turcia. A deținut gradul consular de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar, clasa 1. Cunoștea limbile engleză și coreeană. Andrei Karlov era căsătorit și avea un fiu.

Conform paginii de Internet a ambasadei Federației Ruse în Republica Turcia, următorul diplomat în ierarhia misiunii, este ministrul-consilier Serghei Panov.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Dan Nicu 44 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.