Cine e? Băiatul cu canabisul

La San Francisco a fost lansată o aplicaţie pentru smartphone prin care se poate solicita livrarea la domiciliu de canabis folosit în scop terapeutic. Aplicaţia se numeşte Eazo şi este „un nou serviciu de îngrijire la domiciliu, care permite pacienţilor să aibă acces uşor, rapid şi profesionist la marijuana terapeutică, prin intermediul unei aplicaţii pentru telefoanele mobile”, informează Mediafax, în pagina electronică.

Serviciul este gratuit pentru utilizatori, iar pentru clinici „facturează un mic comision” și este momentan disponibil doar la San Francisco.

Pacienţii se pot înregistra de pe telefonul mobil, Eaze are un sistem de verificare rapidă a reţetelor medicale, iar livrările sunt făcute, în medie, în 10 minute. După plasarea comenzii, pacienţii pot urmări online traseul pe care se face livrarea, aplicaţia fiind similară celor pentru taxiuri.

Această aplicație a apărut pentru că „procesul de cumpărare de marijuana folosibilă în scopuri medicale poate fi lent, complicat şi imprevizibil”, iar „verificarea reţetelor poate dura 24 de ore şi se repetă în cazul fiecărei clinici” abilitate să vândă canabis, precizează comunicatul Eaze.

De asemenea, pe site-ul aplicației este subliniat faptul că identitatea și adresele celor care comandă canabis în scop terapeutic vor rămâne anonime.

Eaze vrea să se extindă în California, unde a fost legalizat consumul de marijuana medicală în 1997, dar şi în alte 20 în care între timp s-a legalizat consumul de canabis terapeutic, precum şi în Colorado şi Washington, unde substanţa poate fi folosită și fără rețetă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.