Cine este Cătălin Voicu

Cu sprijinul lui Vanghelie, Cătălin Voicu, aproape de fotoliul de ministru MAI.
Generalul SPP în rezervă Cătălin Voicu, actual senator PSD, se află la al doilea mandat de parlamentar. El a devenit cunoscut prin relațiile apropiate pe care le-a avut cu președintele PSD București, Marian Vanghelie.

La începutul anului 2009, Voicu a fost sprijinit de Vanghelie pentru a obține funcția de ministru al Internelor din partea PSD, dar funcția i-a trecut lui Gabriel Opera, alt general în rezervă.

Numele lui Voicu este strâns legat de cel al fostului preşedinte al României Ion Iliescu. În 1997, anul în care Iliescu nu a mai fost ales preşedinte, Voicu demisionează din SPP. Potrivit unor informaţii din presa anului 1998, Cătălin Voicu, împreună cu fostul director al SPP Dumitru Iliescu, a înfiinţat o firmă denumită ,Agenţia Naţională de Pază, Protecţie, Investigaţii şi Protocol SRL.

Între 1999 şi 2001, Voicu a fost consilier la Camera Deputaţilor. În 2001, după revenirea lui Ion Iliescu la Cotroceni, a fost reactivat în cadrul SPP şi numit consilier pe probleme de siguranţă naţională la Administraţia Prezidenţială. Mai mult, în 2003, preşedintele Iliescu îl avansează la gradul de general. Din 2004, Cătălin Voicu este deputat în Parlamentul României, iar de anul trecut este senator PSD, ales în Colegiul 9 din Bucureşti.
 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.