Cine este cu adevărat „Il Capo” Traian Băsescu

Imi exprimam recent intr-o pozitie publica, profunda dezaprobare si indignare fata de boicotul incalificabil al PDL la referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu, pozitie din care citez un fragment:

“Decizia Partidului Democrat Liberal de a boicota referendumul de duminica, 29 Iulie 2012, constituie o incalcare grava a principiilor democratice, in conditiile in care participarea la vot a cetatenilor este un drept dar si o obligatie civica fundamentala! Destinul nostru si al comunitatii noastre, in ultima instanta al intregii Romanii, este direct legat de participarea la vot, pentru noi si pentru viitorul copiilor nostri.

Lasitatea politica de care da dovada PDL refuzand, prin neprezentarea la vot, sa se supuna regulilor democratice conform carora cetatenii sunt aceia care judeca si decid prin vot suspendarea presedintelui Traian Basescu, ii descalifica total de a mai emite judecati politice, de a reprezenta interesele Romaniei si in ultima instanta de a reprezenta poporul roman!”

Din nefericire lucrurile nu s-au oprit doar la decizia PDL, ci au continuat cu decizia Presedintelui Suspendat Traian Basescu de a nu vota la referendum pe motivul ca: “Nu vreau să legitimez ceea ce ştiu că s-a făcut în umflarea numărului de voturi la acest referendum. Nu vreau să legitimez un referendum în care un aventurier politic duce la vot fete tinere în costume de baie…”.

Uluitoare decizia lui Traian Basescu, acest “Il Capo” al PDL, de a nu vota la referendum pe motive de pudoare si fobii politice!!..cel care afirma obsesiv ca a condus intotdeauna nava la destinatie..

Cine este cu adevarat “Il Capo” Traian Basescu?

Ce se ascunde in intimitatea caracterului si care este destinatia ascunsa la care se referea?

Cautand raspunsul la prima intrebare, imi aduc aminte de povestea unei cunostinte care participase cu ani in urma la inugararea monumentului din Piata Revolutiei dedicat jertfei revolutionarilor din Decembrie ’89. La manifestare participa fostul Presedinte Ion Iliescu si proaspatul Presedinte ales Traian Basescu, iar audienta a fost socata sa-l auda pe Traian Basescu intr-o exprimare nonsalanta, ca el nu are nimic cu revolutia, in 22 Decembrie ’89 el fiind acasa in Constanta si urmarind-o la televizor..Uitand complet ca el era Presedintele in exercitiu al Romaniei si ca mesajul lui in acel moment trebuia sa fie un mesaj Prezidential al sefului statului!! si nu o sueta intre amici la Golden Blitz, “Il Capo” a dat dovada de un cinism extrem, reconfirmat ulterior in nenumarate ocazii si adus la apogeu prin decizia de a nu vota la referendum!

La cea de a doua intrebare voi face referire la un comentariu extrem de interesant al unui cititor al articolului anterior:

“D-le Neacsu voi trimite APELUL tuturor cunoscutilor mei pentru a iesi la VOT!! Basescu trebuie sa plece!!..

1.-Basescu este un om de apa-marinar…dar pe apa nu poti construi nimic niciodata, totul este de unica folosinta..

2.-ca si comandant de vas a fost intotdeauna dictatorial.

3. Ca si orice marinar, ajuns in port avea doua destinatii standard..(va las pe D-voasta sa le ghiciti..) iar la 4 dimineata, dupa ultima picatura de whisky, amintindu-si de nevasta..o lacrima curge pe obraz si inante de imbarcare trece prin bazar pentru a cumpara blugi, casete, bratari, etc….

4. Ajuns acasa..la trecerea prin vama trebuie sa citeasca corect pretzul in ochii vamesului..ce emotii si stress..de aici i se trage ura fata de lege!

Cu un asemenea personaj trebuie sa joci povestea din 1001 si nopti..o singura persoana era capabila sa faca asta..Elena Udrea..in fiecare seara ii soptea la ureche..sefu’ aia nu au cotizat..ala te-a injurat..aia colporteaza..etc..UN asemenea profil trebuie scos de la Cotroceni!!! VOTATI DA!!..”..am incheiat comentariul citat.

Referitor la destinatie, ea nu poate fi decat una personala..o insula departe de lumea democratiei, a valorilor perene ale libertatii individului de a-si decide propria soarta in consens cu valorile autentice bazate pe libera initiativa, pe respectul legii si responsabilitatea personala. Intreaga mea cariera profesionala si politica a avut la baza convingerea ca aceste drepturi sunt inalienabile intr-un stat de drept si in virtutea acestui crez il consider pe “Il Capo” Traian Basescu, o epava esuata la malul democratiei…

Conf. Dr. Adrian Neacşu,

Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Ilfov

Presedinte interimar PNL, sectorul 2, Bucuresti

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.