Cine este denunțătorul viceguvernatorului BNR, Bogdan Olteanu

Apar noi dezvăluiri din dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu, în care a fost deja reținut viceguvernatorul Băncii Naționale a României, Bogdan Olteanu, potrivit b1.ro. Potrivit unor surse EVZ, denunțătorul în acest caz nu este omul de afaceri, așa cum s-a crezut inițial, ci un fost angajat al acestuia, Ionuț Adrian Eftime.

Eftime, condamnat la 6 ani și 4 luni de închisoare într-un alt dosar al lui Vîntu – Petromservice, s-ar fi ocupat de transportul milionului de euro între părți.

Acesta ar fi susținut la DNA că el a fost cel care i-a dus banii lui Bogdan Olteanu la sediul PNL din partea lui Sorin Ovidiu Vântu pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei.

Ionuț provine dintr-o familie cu legături strânse cu SOV și mediul politic din România. El este fiul lui Ion Eftime, fost administrator la Realitatea Media și al Liei Licanescu – Eftime, fostă funcționară la Primăria Capitalei în mandatele lui băsescu și Videnu. Ulteior, aceasta a fost director de cabinet la Administrația Prezidențială, până în 2010, mai scrie sursa citată.

Ionuț Eftime a fost acționar la Splendid Media, o firmă de publicitate a lui SOV și a înființat Alpha TV, un post de televiziune controlat în trecut tot de Vîntu.

Acesta este căsătorit cu fiica actualului primar al Piteștiului, Cornel Ionică.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.