Cine îi va lua locul lui Liviu Voinea ca ministru pentru Buget

Șeful PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda, va ocupa postul de ministru al Bugetului în locul lui Liviu Voinea, care din toamnă va prelua funcţia de viceguvernator al BNR.

UPDATE Premierul Victor Ponta a confirmat vineri seară că îl va propune pe Manda pentru acest post.

Manda este la al treilea mandat de deputat şi este doctorand în Management al Universităţii de Stat Valahia din Târgovişte. A absolvit Colegiul Naţional de Apărare.

Parlamentarul PSD se decalară, potrivit CV-ului, expert contabil atestat C.E.C.C.A.R. (Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România).

Din punct de vedere politic, Manda a avut o ascensiune controversată.

Presa locală scria anul trecut despre el că a fost promovat în partid indiferent de realizările profesionale.

„Manda, ajutat de naş să preia PSD Dolj
(ştire din presa locală de anul trecut prezentată integral chiar pe site-ul posibilului viitor ministru al Bugetului, Claudiu Manda).
„Claudiu Manda a preluat preşedinţia Partidului Social Democrat la nivel judeţean într-un concurs de împrejurări interesant. Atât factori de la nivel naţional, cât şi de pe plan local au făcut ca deputatul de Dolj să ajungă primul om din partid în Dolj.

Cel mai mare susţinător al lui Claudiu Manda a fost preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, chiar naşul tânărului politician. De-a lungul timpului, Manda a fost promovat în partid indiferent de realizările profesionale. Între 1999-2001 a fost ales membru în Consiliul Local Municipal Craiova şi membru în Consiliul Judeţean Dolj. A urmat, în intervalul 2001-2003, funcţia de vicepreşedinte al PSD Craiova, pentru ca în 2007 să devină vicepreşedinte al PSD Dolj.
Aripa tânără i-a învins pe „greii” partidului

Anul trecut (2013 -nr.), Olguţa Vasilescu a devenit primar al Craiovei în dauna lui Antonie Solomon, fiind sprijinită de Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean. În toamna aceluiaşi an, toţi candidaţii USL au câştigat mandatele de parlamentari afişându-se tot cu Prioteasa.
La mai puţin de un an de atunci, au început certurile. Văzându-se cu sacii în căruţă, “tinerii” PSD-işti l-au înlăturat încet, dar sigur, pe Ion Prioteasa şi au preluat puterea. Cuplul Petre Petrescu-Ion Prioteasa nu a mai fost susţinut de conducerea din Capitală, iar perechea Vasilescu-Manda a preluat puterea în judeţ. De-a lungul timpului, s-a realizat o prietenie strânsă între cei doi şi au acaparat cel mai puternic partid din judeţ. Acum, Lia Olguţa Vasilescu a devenit preşedinte al PSD Craiova, iar Claudiu Manda – preşedinte al PSD Dolj. Manda a devenit deputat fără a se agita prea mult în colegiul său. Mai mult, înainte cu o săptămână de vot, Manda a plecat în vacanţă ştiind că va câştiga mandatul de parlamentar.
Prioteasa, înlăturat. Ion Prioteasa a rămas doar vicepreşedinte la nivel judeţean şi are şanse mari să piardă şi postul de guvernator al Olteniei, dacă se va înfăptui regionalizarea. Şeful Consiliului Judeţean Dolj a fost înfrânt şi în cursa pentru un loc de vicepreşedinte al partidului la nivel naţional”.

CV-ul complet al lui Manda.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.