Cine îl concurează pe Crin Antonescu pe 9 decembrie

Crin Antonescu va avea drept contracandidat persoana care a condus filiala Fundaţiei Soros în România. Numele lui Cataramă a fost un balon de săpun servit naivilor din presă ca să „producă ştiri”.

Din barca lui Constantinescu în cea a lui Băsescu

Conducerea ARD, adică a PDL, pentru că liderii sateliţilor nu contează, a stabilit candidatul care să-l concureze pe Crin Antonescu. Alesul, de fapt aleasa, este Sandra Pralong. Ea este cunoscută în general în calitatea de fost consilier al preşedintelui Emil Constantinescu. La Palatul Cotroceni, spre sfârşitul anilor ’90, Pralong s-a ocupat de departamentul românilor de pretutindeni. Contracandidata liderului liberal este cea care a condus imediat după revoluţie prima variantă a Fundaţiei Soros din România, dar a trăit mai mult în stăinătate decât în România, unde a revenit în 2011 şi a devenit o suporteră a lui Traian Băsescu. De altfel, cel puţin aşa reiese dintr-un interviu din „Foreign Policy”, preluat de „fratele mai mare”, „Adevărul”, Sandra Pralong este testată pe 9 decembrie şi pentru o eventuală candidatură la Preşedinţie, în calitate de urmaşă a lui Traian Băsescu.

Totuşi, contrapunerea Sandrei Pralong lui Crin Antonescu intră tot în categoria glumelor bune, fosta consilieră a lui Emil Constantinescu fiind o ilustră necunoscută pentru marele public.

În SUA nu ar fi spus aşa ceva

Evident, candidatura Sandrei Pralong a fost pregătită mai din timp. Şi unde oare se putea mai bine decât la B1 TV. În ziua lansării candidaţilor USL, ea a fost invitată în calitate de „analist” în studioul televiziunii cotroceniste. Şi a spus o enormitate cât Casa Poporului. Ea a comparat manifestarea de pe Naţional Arena cu adunările populare organizate în timpul dictatorului nord-coreean Kim Ir-sen. Şi a mai criticat şi aducerea susţinătorilor cu autobuze. Suntem convinşi că, în SUA, Sandra Pralong nu ar fi catalogat astfel manifestările electorale organizate de stadioane mult mai mari decât Naţional Arena, pentru că, în ultimă instanţă, lansarea candidaţilor USL s-a vrut a fi o copie a lansărilor electorale de tip american. De ce a făcut Sandra Pralong comparaţia cu manifestările din RPD Coreeană nu este un mister. Pentru că aşa apărea în caietul cu mesaje ale comunicatorilor PDL. De menţionat că şi unii lideri proeminenţi ai PDL au făcut comparaţii similare. Oricum, prin ceea ce a declarat la B1 TV, Sandra Pralong a făcut un mare deserviciu Asociaţiei Române a Profesioniştilor în Relaţii Publice, pe care o conduce din decembrie 2011.

Balonul de săpun numit „Cataramă”

Toată lumea se întreabă ce a fost cu „anunţul” candidaturii lui Viorel Cataramă şi cu „plasarea” lui drept oponent al lui Crin Antonescu. Nimic nu-l recomanda pe Cataramă drept contracandidat al liderului PDL. În urmă cu doi ani, când a încercat să-l concureze pe Antonescu la şefia PNL, a suferit un eşec fără drept de apel, iar în 2000 – când mai era încă într-o relativă vogă – a luat doar 100 (una sută) de voturi în bătălia pentru Primăria Generală a Capitalei sub culorile unui partid al pensionarilor.

„Candidatura lui Cataramă” a făcut parte din „informaţiile” livrate presei de către strategii PDL, pentru ca naivii din media să producă „ştiri” şi să mai fie acoperită o părticică din spaţiul mediatic.

‘>

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.