×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 8 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 19 august 2017, 08:21
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
Cine și de ce vrea altă majoritate?

Începe să-mi fie frică. Zi de zi plouă peste noi cu inițiative trăsnite, cu taxe surprinzătoare, cu modificări de Cod Fiscal, cu măsuri din burta lui Darius Vâlcov sau din subconștientul lui Liviu Dragnea. Și acest potop de inițiative aiurite (așa par, din moment ce tot ei le abandonează și nu le poate verifica nimeni) nu se mai oprește. De la impozitul pe gospodărie la pensiile speciale, de la modificări de Cod Penal la cele din Codul Fiscal, toate se prăvălesc peste noi ca un bombardament cu fructele gîndirii neputincioase. Modificările legislației fac parte din chiar mersul vieții. Dar modificările nepregătite, anunțate și, după ce sunt fluierate, sunt abandonate sau drese din condei nu sunt semn de seriozitate și nici de competență. Aceste modificări nu generează progres, ci neîncredere și confuzie.

Să ne întoarcem la celebrele demonstrații din studiourile TV făcute la tabla improvizată, recitate frumos mai ales de Liviu Dragnea și de Lia Olguța Vasilescu. Eram gata să credem că sunt doctori în dreptul muncii, în fiscalitate, în administrație publică. Cînd colo, ei nu erau decît niște recitatori de fonfleuri. În fapt, aceste personaje repetau pe de rost, ca papagalul, niște liste cu măsuri scornite de „cel mai tare creier economic al PSD“, adică de Darius Vâlcov. Tot ce ne-a impresionat în campania electorală se prăbușește acum (ba chiar devine periculos) cu fiecare inițiativă scoasă din pălărie și abandonată după fluierăturile spectatorilor (adică alegătorii). Începe să fie suficient de clar că măsurile PSD-ului prezentate cu atîta pedanterie în campania electorală nu sunt decît niște scorneli, iar tot discursul comunicatorilor agreați de PSD (de la președinte la toți ceilalți prezenți seară de seară prin televiziuni), o fanfaronadă politică de cea mai joasă speță. A devenit cum nu se poate mai limpede că PSD-ul n-are echipe de specialiști, că faimoasele sale departamente pe domenii s-au desființat de mult și tot ce ni se flutură rezultă doar din scărpinările îndelungi pe scăfîrlia prea încălzită a liderilor.

Ce ne facem? Se poartă negocieri pentru formarea unei alte majorități. E rost de putere, de funcții, de afaceri și opoziția dă semne că se agită. Ba că pleacă oameni din PSD care să formeze cu Victor Ponta un nou partid care să contribuie la o nouă majoritate, ba că liberalii se mișcă și ei, încercînd să-și sporească efectivele cu oameni de la Traian Băsescu sau de la Nicușor Dan. Ba că se poartă negocieri secrete cu UDMR.

Ca să ce? Ca să dărîme Guvernul Tudose!? Sună spectaculos și teribil de comic. Ce să facă noua majoritate? Și cu cine? Care ar fi ideile principale pe care opoziția își construiește proiectele viitoare? Ludovic Orban, cea mai sonoră voce a opoziției, nu depășește comportamentul de public relations pe la tot felul de evenimente populare. Pînă acum, n-am descifrat în propozițiile sale nici o idee majoră. Cine este creierul economic al PNL? Pînă acum, prestația dezastruoasă a PNL se bazează pe cîteva idei cîrpite, aparținînd unui creier care ar putea prezenta interes mai degrabă pentru DNA. Este vorba despre Adriean Videanu! Încă nu știm dacă PNL-ul are un om care să-i zică bogdaproste și să-i arunce proiectele la coș.

Ce am putea să sperăm de la gînditorii opoziției? De ce să ne legăm o speranță de ei? Știe cineva ce pregătește opoziția? Ați auzit de o reunire a unui grup? V-a trecut pe la ureche vreun plan pentru o guvernare PNL? Chiar și o simplă invocare a unei versiuni a faimosului proiect de țară pregătit la Cotroceni și pe care nimeni nu l-a văzut. De fapt, el este încă o promisiune deșartă, un fel de pasaj din două discursuri de Klaus Iohannis, departe chiar și de o ciornă oarecare.

Editorialul complet în ziarul Cotidianul de miercuri versiunea tipărită - disponibilă la toate chioşcurile - sau varianta digitală.

Cornel NistorescuPublicat Marţi, 08 august 2017
8901
 | 30
 | 34
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Misu Guvernantu`
-1
Sa fim seriosi ! Nu este de vina opozitia ca PSD si ALDE isi bat joc de Romania, sustinute fiind de voturile romanilor. Care au ce merita pentru inconstienta cu care au tratat dreptul de a alege ! Presupunand ca opozitia ar prezenta cele mai geniale idei, in secunda doi, PSD le-ar copia si le-ar perverti complet in stilul in care a facut-o Plagiatorul ! S-a uitat asa de repede ?
Publicat Joi, 10 august 2017
+Răspunde
Belphegor
0
Borfasii astia se joac de-a conducerea unei tari, noi suferim.
Publicat Joi, 10 august 2017
+Răspunde
Alegator @ Belphegor
+1
Suferim noi ? Noi cine ? Noi care nici macar nu ne-am dus la vot ? Prostia si lenea se platesc !....
Publicat Joi, 10 august 2017
+Răspunde
crisan
-1
Adicatelea ,dumneavoastra ati crezut in ,,Mein Kampf,, de Teleorman al lui Liviu Dragnea. Ati imbatranit degeaba in meseria asta, domnule Nistorescu. Sau v-am supraapreciat noi ,cititorii dumneavoastra.
Publicat Miercuri, 09 august 2017
+Răspunde
??????
-3
De ce considerați că primul ministru Tudose încă nu a fost "pensionat" ?
Publicat Miercuri, 09 august 2017
+Răspunde
QX
+3
Politica facuta cu inginerasi repetatori de ani de facultate, tractorisi si fatuci harsite prin sediile clanurilor politice, cu consilier economic transferat al altui clan mafiot (infractor penel dovedit cu agoniseala pitita prin cimitire, pesteri, grote si cripte), nu poate avea alta fata decat ce aratata de actuala coalitie.
Publicat Miercuri, 09 august 2017
+Răspunde
ACHTUNG !
-1
Plusurile si minusurile de la rubica " COMENTARII " sunt masluite , redactia " Cotidianul " nu securizeaza optiunile noastre si au devenit un mijloc de intoxicare si manipulare josnic practicat de un nasibot de pe malul stang al Nistrului ! Romanii de buna credinta sa nu fie surprinsi , se fac niste jocuri murdare ce stirbesc reputatia publicatiei desi au fost atentionati de nenumarate ori sa desfiinteze acest sistem de apreciere daca nu sunt in stare sa-l securizeze ! Paradoxal , unii din noi am inceput sa fim mandri cand suntem altoiti cu minusuri , inseamna ca ne-am atins scopul si doare mai tare ADEVARUL pentru taraful de mancurti " Kopeika Gaurita "infiltrat in aceasta publicatie ( posibil sa fie numai vuvuzeaua orchestra Constantin Moldovean Tiraspol ce posteaza cu mai multe pseudonime si este foarte activ si pe facebook ) !
Publicat Miercuri, 09 august 2017
+Răspunde
Qwe
+1
E simplu. Vine scadenta prostiilor facute la guvernare de PSD+ALDE. Iar cind vine scadenta, PSD+ALDE nu ar vrea sa ia totul in freza singuri. Ar fi de preferat sa mai fie si altii, un guvern de uniune nationala de pilda. Sa para si generosi ca impart guvernarea si sa distribuie vina pe toti desi doar ei au facut timpeniile din prima jumatate a anului.
Publicat Miercuri, 09 august 2017
+Răspunde
Chermeleu
+2
"... lupta, lupta si da-i, si da-i si lupta..."
Publicat Miercuri, 09 august 2017
+Răspunde
Mda
-4
Si uite cum un articolcare ar vrea sa arate cat de ticalos e PSD se indreapta catre adevarata sa tinta : "cat de inexistent este PNL" de parca ai putea sa faci ceva mai mult in Parlament decat iti permite scorul de la alegeri unde tot domnul Nistorescu arata clar ca PSD a mintit de-au inghetat apele.
Publicat Miercuri, 09 august 2017
+Răspunde
Atamild
+3
De multe ori stau si ma gandesc , ca in Romania e..., va rog sa ma iertati, nebunie totala. Sa fie asta ce se doreste acolo? Eu sper ca nu.
Publicat Marţi, 08 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Ne plângem de lipsuri, dar aruncăm mâncarea
Publicat acum 14 ore şi 41 minute
Frenezie nejustificată
Publicat acum 21 ore şi 15 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017