Cine sunt „Nea Traian” și „Răducu”?

Miliardarul invizibil al RCS/RDS Zoltan Teszari se apără în scandalul înregistrărilor difuzate de Antena 3, susținând că „Traian” şi „Răducu” din conversaţia telefonică avută cu Ioan Bendei difuzată de postul lui Voiculescu nu sunt Traian Băsescu şi ginerele acestuia, Radu Pricop, ci Sirian Traian, asociat-fondator RCS din anul 1994 şi fiul acestuia – Sirian Radu.

„Pe domnul preşedinte Traian Băsescu nu l-am cunoscut niciodată, nu l-am întâlnit, n-am participat la nicio întâlnire, publică sau privată, reuniune sau orice alt eveniment unde domnia sa să fie prezent. N-am vorbit la telefon, n-am comunicat prin mail sau sms. Nu cunosc pe nimeni din familia sa. N-am comunicat cu domnia sa nici prin intermediari, prieteni sau cunoştinţe. Întrucât din conversaţia mea cu domnul Ioan Bendei au fost extrase prenume şi asociate eronat, precizez că vorbeam despre domnul Sirian Traian, asociat-fondator RCS din anul 1994 şi despre fiul acestuia – Sirian Radu (Răducu). Consider că aceste conversaţii au fost prezentate în spaţiul public în mod trunchiat, schimbându-li-se contextul real. În acest fel, opinia publică a fost indusă în eroare”, susține mogulul într-un comunicat.

La rândul său, compania RCS & RDS acuză o campanie de denigrare. „Noua campanie de denigrare inițiată de Antena 3, Antena 1 și de Trustul Intact prin toate canalele de comunicare ale acestuia împotriva RCS & RDS și împotriva unora dintre acționarii și managerii grupului nostru are un profund caracter calomnios, astfel încât ne vom adresa justiției pentru a ne proteja drepturile și interesele legitime”, susține compania.

Reacțiile au venit după ce Antena 3 a prezentat mai multe înregistrări telefonice, în una dintre acestea apărând mogulii RCS&RDS și ”’nea Traian”, ”Nuți” sau ”Răducu”.

Într-o discuție cu subordonatul său Ioan Bendei, Zoltan Teszari i-a spus acestuia că a fost vizitat de ”’nea Traian și Răducu” care au stat la el ”până seara”, nume ce duc cu gândul la Traian Băsescu și ginerele acestuia, Radu Pricop.

Vizita ar fi avut loc pe 20 aprilie 2013, la numai o zi după denunțul făcut de Ioan Bendei împotriva lui Sorin Alexandrescu, fostul director general Antena TV Group, susține Antena 3.

Potrivit informațiilor televiziunii, în ziua în care Traian Băsescu, pe atunci președinte, a fost acasă la Zoltan Teszari, el nu a fost la Cotroceni.

Elena Udrea este cunoscută ca „Nuți”, iar Radu Pricop este ginerele lui Traian Băsescu. Tot Radu Pricop este avocatul lui Ioan Bendei din 2014.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.