Cine sunt românii răniți în atentat (Foto)

Update Cei doi tineri români răniți în atentatul din Londra sunt din Constanţa. Cei doi se numesc Andrei Burnaz și Andreea Cristea. Românii, cu vârste de 31 si 32 de ani, se aflau la Londra într-un city-break pentru a sărbători ziua de naştere a bărbatului și urmau să se căsătorească.

Andrei este inginer de profesie, iar Andreea este arhitectă. Femeia a fost aruncată în Tamisa în urma impactului cu mașina atacatorului, potrivit informațiilor de până acum.

Ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, a declarat joi, pentru Agerpres, că românca rănită în atentatul de la Londra a suferit o ‘intervenție chirurgicală complicată’ , iar starea acesteia continuă să fie critică.

„Colegii de la Secția Consulară au fost la spital. În momentul de față, starea celor doi răniți români se prezintă în felul următor: doamna e într-o stare relativ critică, pentru că are multiple leziuni și are o problemă cu funcționarea plămânilor. În cursul acestei nopți, ea a suferit o intervenție chirugicală destul de complicată vizând îndepărtarea unui cheag de sânge. Din fericire, a supraviețuit cu bine acestei intervenții și a fost mutată în alt spital, (…) pentru a i se face investigații legate de starea plămânilor. Doamna este intubată. Starea ei e în continuare critică, dar sperăm că o va depăși. Domnul e într-o stare bună, are o fractură la laba piciorului. Dar e într-o stare de șoc psihologic, din cauza situației”, a precizat Mihalache.

Ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, a declarat că ipoteza de lucru este în prezent că atacul de la Westminster a avut legătură cu terorismul islamic, iar poliţia verifică în prezent dacă şi alţi oameni au fost implicaţi, relatează Reuters.

Doi tineri români răniți în atentatele de la Londra

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.