Cine sunt semifinaliștii Eurovision România

Juriul a dezvăluit duminică seara, într-un show live la televiziunea publică, numele celor 15 concurenți care vor continua drumul către finala Eurovision România 2017.

Este vorba de Cristina Vasiu, MIHAI, Tudor Turcu, Elize&No Stress, Ramona Nerra, Ana Maria Mirică, Instinct, D-LEMA, Ilinka feat. Alex Florea, Tavi Colen&Emma, Zanga, Maxim, Eduard Santha, Alexandra Crăescu și Xandra sunt cei pe care îi vom urmări în semifinala din 26 februarie, zece dintre aceștia urmând să acceadă în finala Selecției Naționale Eurovision România 2017, din 5 martie.

Audițiile pentru preselecția de anul acesta au durat trei zile, timp în care concurenții au interpretat live piesele — o premieră a Selecției Naționale. La finalul celor peste 25 de ore, din cele 72 de melodii validate, juriul a ales 15 care să intre în bătălia din semifinala Eurovision România.

„Am vrut să evităm surprizele ca, de exemplu, o piesă bună să nu aibă o interpretare pe măsură. Sau ca un interpret cu foarte mulți fani, dar fără o piesă puternică, să fie trimis în etapele finale ale concursului. Astfel, am decis ca unui juriu de specialiști să îi revină sarcina de a alege cele mai bune compoziții în cele mai bune interpretări, în urma audițiilor live”, a declarat Iuliana Marciuc, producătorul evenimentului, la încheierea show-ului.

Cele 15 melodii calificate în următoarea etapă a Selecției Naționale Eurovision România pot fi ascultate pe site-ul dedicat, eurovision.tvr.ro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.