Cine-ți cântă până-n vara anului 2017

Dacă tot nu este bătut în cuie concertul Rolling Stones de anul acesta, merită să vedem ce s-a anunțat cu dată de cântare prin România și să vedem pe unde putem să aplaudăm în fața scenei până-n vară și un pic după.

Februarie

Luna februarie începe cu Tarja Turunen, „regina muzicii symphonic rock& metal“, care se întoarce în România în 2017 cu două spectacole. Soprana finlandeză a cărei voce a rămas legată de succesul trupei Nightwish va concerta în București, la Sala Palatului, pe 3 februarie, și în Timișoara, la Filarmonica Banatul, pe 2 februarie.

– Markus Schulz, DJ-ul desemnat și pentru 2016 „America’s Best DJ“, urcă pe scena de la Arenele Romane, pe 11 februarie 2017, și aduce cu el „Watch the World“, care se laudă că este nu doar cel mai nou, dar și cel mai complex album.

– Trupa Jethro Tull intră în țară prin vest, primul concert fiind cu Filarmonica Banatul din Timișoara, duminică, 19 februarie. După două zile, pe 21 februarie, Jethro Tull va susține un concert și la Sala Palatului din Capitală. „Jethro Tull performed by Ian Anderson“ este un spectacol ce îmbină muzica cu arta interpretativă şi reuşeşte să creeze o seară plină de magie pentru fanii rock-ului, promit organizatorii.

– Jazzmanul Kenny Garrett încheie a doua lună a anului cu un recital la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca. Muzicianul, care a trecut prin Duke Ellington Orchestra și prin trupa lui Miles Davis, vine sâmbătă, 25 februarie, să arate de ce este numit cel mai admirat saxofonist de după Charlie Parker.

Martie

– Joshua Radin, cantautor cunoscut după ce piesele sale au aterizat prin coloanele sonore ale unor seriale ca „Grey’s Anatomy“, „Cougar Town“ sau „House M.D.“, vine la câteva zile după Mărțișor în Hard Rock Cafe. Cântarea lui e anunțată pentru duminică, 5 martie.

– Richard Clayderman oferă publicului feminin din România cel mai frumos cadou – sunt gata să jure producătorii întoarcerii pianistului. Este vorba despre „un concert cu piese atent selectate și cu multe alte surprize, pentru o atmosferă plină de romantism“, se arată în anunțul oficial. Evenimentul este programat pe 8 martie 2017 la Sala Palatului, artistul urmând a fi însoțit pe scenă de 100 de instrumentiști, membri ai Orchestrei Simfonice București.

– Pe 11 martie, The World Famous Glenn Miller Orchestra aduce sunetul anilor ‚30-’40 așa cum este el reținut de piesele Sweet&Swing compuse de Glenn Miller, la Ateneul Român.

– Trupa Asking Alexandria este programată să livreze niște metalcore britanic, duminică, 12 martie 2017, la Arenele Romane. Toată treaba face parte dintr-un warmup pentru festivalul Metalhead Meeting 2017.

– Postmodern Jukebox, vedetele de pe YouTube ale muzicilor vintage, se întorc în România pe 29 martie. Trupa gestionată de compozitorul Scott Bradlee urcă pe scena de la Sala Palatului, „pregătind pentru fanii din București un show presărat cu hituri pop contemporane reinterpretate în stil vintage, cu parfumul secolului trecut“.

Aprilie

– Amedeo Minghi, unul dintre cei mai reprezentativi cântăreți și compozitori italieni, trebuia să fie la Sala Palatului din Capitală, pe 18 noiembrie, anul trecut. Vocalistul cunoscut publicului din România mai ales pentru interpretarea melodiei „Ricordi Del Cuore“, de pe coloana sonoră a telenovelei „Edera“, s-a văzut obligat să amâne întâlnirea cu românii. Organizatorii împreună cu managementul artistic au fost nevoiți să decidă, în ultimul moment, amânarea concertului pentru data de 4 aprilie 2017, din cauza unor probleme de ordin tehnic, aşa cum se anunța la vremea respectivă.

– Primăvara îi aduce și pe cei de la trupa Celelalte Cuvinte, cu un concert la Hard Rock Cafe, în București, pe data de 6 aprilie, de la ora 21.30.

– Apocalyptica își împachetează violoncelele cu destinația România pentru a sărbători în concert 20 de ani de la apariția albumului de debut. „Metallica by four cellos“ a împlinit două decenii și aniversarea este programată pe 6 aprilie 2017, la Sala Palatului din București.

– O revenire în România anunță și Pink Martini, care au rezervat tot Sala Palatului din București pentru data de 20 aprilie 2017. Storm Large este vocea care va însoți orchestra în noul turneu european. Data trecută au plecat cu propria variantă la „Până când nu te iubeam“.

– Omul cu Șobolani au și ei ocazia unei aniversări. OCS20 e o cântare pentru cele două decenii care s-au adunat pe urmele concertelor care îi duc sâmbătă, 22 aprilie, la Arenele Romane.

– Gregory Porter, vocalistul care are în vitrină un trofeu Grammy pentru cel mai bun album de jazz vocal de când a lansat „Liquid Spirit“ (2014), cântă în premieră în România pe 24 aprilie. Evenimentul va avea loc la Sala Palatului din București, în cadrul Jazz Night Out.

– Obișnuită cu publicul românesc, Gianna Naninni va susține un nou concert la București pe 27 aprilie. Evenimentul este programat la Sala Palatului, la 8 ani de la primul ei show în România. Cu acest prilej, „Gianna va prezenta fanilor români un spectacol de tip «best of», ce va include cele mai populare piese ale sale de pe toate cele 26 de albume lansate de-a lungul carierei“, spun promotorii concertului.

Mai

– Ceva tradițional promite George Dalaras, artistul care e lăudat că a produs „dependența“ de acordurile muzicii grecești la nivel internațional. Muzicianul care a colaborat cu Sting, Bruce Springsteen, Peter Gabriel, Jethro Tull, Goran Bregovic, Paco de Lucia și Al Di Meola va fi pe scena de la Sala Palatului din București pe 5 mai.

-Diego el Cigala este responsabil cu cântecul tradițional din cealaltă parte a Europei. Unul dintre cei mai respectați interpreți de flamenco vine la Sala Palatului marți, 9 mai.

– Deep Purple aduce un nou concert la București pe 13 mai. Fanii se adună în parcarea A de la Romexpo, pentru spectacolul care face parte din turneul „The Long Goodbye“, care promovează albumul „InFinite“ al trupei, anunțat pentru luna aprilie a acestui an.

– Compozitorul și chitaristul de jazz-fusion Al Di Meola o să revină și el la Sala Palatului, întoarcerea sa fiind anunțată pentru 20 mai.

Iunie

– Andrea Bocelli vine anul acesta cu două concerte în România. Pe 22 iunie 2017 iese în fața publicului din Piața Constituției din București, iar pe 25 iunie 2017 cântă în premieră la Cluj-Napoca.

– La 5 ani de la show-ul desfășurat în cadrul festivalului Rock The City, trupa Evanescence revine la București. Noul concert Evanescence va avea loc pe 29 iunie 2017, la Arenele Romane. Biletele au fost puse în vânzare la prețuri earlybird.

Iulie

– Jumătatea anului 2017 vine cu una dintre cele mai așteptate întoarceri pe scenele românești. Au trecut trei ani de la concertul care a adunat pe Arena Națională fanii Depeche Mode. De data aceasta, trupa a programat întâlnirea cu românii la Cluj-Napoca, pe 23 iulie. Biletele pentru concert s-au pus deja în vânzare la prețuri cuprinse între 131 lei și 487 lei.

Toamna va începe cu Ediția 2017 a Festivalului „George Enescu“. În perioada 2-24 septembrie 2017, Sala Palatului, Ateneul Român și Sala Radio vor programa concerte clasice de primă mărime. Cu un nou directorat, cu Zubin Mehta ca președinte onorific și Vladimir Jurowski ca director artistic, în acest an, Festivalul se concentrează asupra muzicii și creației lui George Enescu. „Ca parte a acestui demers, Festivalul va pune tehnologia în serviciul muzicii clasice și al creativității, prezentând lucrări cunoscute, într-o nouă abordare; va aduce în prim-plan muzica contemporană, invitând pentru prima dată la București pe unii dintre cei mai cunoscuți compozitori ai momentului; va oferi publicului posibilitatea să se bucure de un număr-record de lucrări de George Enescu (37) – două dintre acestea fiind în premieră istorică în Festival – și va acorda matematica la sunetul muzicii, în interiorul Bucureștiului creativ“, au anunțat deja organizatorii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andrei Radulescu 226 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.