Cineaștii români își împart premiile

Zeci de actriţe, actori şi numeroși invitaţi speciali din lumea filmului vor defila pe covorul roşu, diseară, la Sala Studio a Teatrului Național București, promit organizatorii Galei Premiilor UCIN 2017. Începând cu ora 18.00, are loc ceremonia de decernare a premiilor acordate de Uniunea Cineaștilor din România pentru filmele realizate în cursul anului precedent.

Gala Premiilor UCIN 2017 va fi prezentată de Cătălina Grama (alias Jojo). Juriul – prezidat de Maia Morgenstern și compus din Ileana Popovici, Sorin Ilfoveanu, Tudor Giurgiu, Florin Mihăilescu, Varujan Vosganian și Ștefan Velniciuc – a decis câștigătorii premiilor la cele 21 de categorii.

Printre cei care vor decerna trofeele sunt Beatrice Rancea, Emilia Popescu, Viorel Sergovici, Anca Țurcașiu, Judith State, Toma Cuzin, Laura Cosoi, Irina Deleanu sau Daniela Nane. În sală sunt așteptați Cristi Puiu, Dana Dogaru, Dorian Boguță, Tora Vasilescu sau Adrian Păduraru, prezentați de organizatori drept câțiva dintre „invitații ce au confirmat prezența la evenimentul filmului românesc din acest sezon“.

Favoriții văd academicii

Filmul „Sieranevada“, în regia lui Cristi Puiu, a primit 12 nominalizări la 11 categorii, la ediția din acest an a Galei Premiilor UCIN, pelicula intrând în competiția pentru Marele Premiu și Trofeul Uniunii Cineaștilor din România, dar și pentru Premiul pentru regie. Pe lista celor mai bune rezultate ale cinematografiei românești se află și filmele „Ilegitim“, în regia lui Adrian Sitaru, „Două lozuri“, regizat de Paul Negoescu, „Câini“, în regia lui Bogdan Mirică, sau „Orizont“, în regia lui Marian Crișan, fiind nominalizate la mai multe categorii.
La ediția din acest an, Uniunea Cineaștilor din România va acorda două Premii Academice: criticului şi istoricului de film Eva Sîrbu şi actorului Ilarion Ciobanu (in memoriam), dar şi Premiul Special al UCIN, acordat machiorului Mircea Vodă.

„Cinematografia românească a reuşit performanțe notabile, devenind foarte importantă în ultimii ani, iar existența competiției naționale și promovarea puternică a filmului românesc este absolut necesară. Gala Premiilor UCIN 2017 va fi înregistrată și transmisă de postul de televiziune TVR3“, se arată în anunțul oficial al evenimentului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andrei Radulescu 226 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.