Cinematograful pe sub piele

Începând de azi, Festivalul internațional de film independent Bucharest Film Awards 2017 aduce cinefililor o selecție de mai bine de 80 de producții adunate din 40 de țări. Până pe 14 octombrie, organizatorii manifestării promit că inovația, industria și artele conexe sunt componentele celei de-a doua ediții a festivalului. BFAi provoacă astfel spectatorii să exploreze și să experimenteze forme cinematografice noi.

Programul celor trei zile de festival include 48 de scurtmetraje, 9 lungmetraje, 10 web-shorts, 11 videoclipuri și 10 trailere proiectate în competiția oficială, găzduită în Capitală, la Unteatru, The Institute, Centru și Copper’s Pub. Un spațiu dedicat inovației și interactivității, amplasat la Centru pe toată durata festivalului, în pasajul care pornește din Calea Victoriei, invită publicul să experimenteze realitatea virtuală la VR Corner Cinema și transformă spectatorii în actorii unui film faimos cu ajutorul instalației Chroma Wall și computer generated image. În colaborare cu The Institute, în cadrul proiectului Diploma 2017, Bucharest Film Awards prezintă, pe 13 octombrie, o selecție de film studențesc românesc și o proiecție de scurtmetraje dedicate dansului contemporan.

Invitați speciali ai Bucharest Film Awards sunt specialiști premiați la festivalurile internaționale din Londra, Chicago, Los Angeles, Toronto și Barcelona. În deschiderea festivalului va concerta, la Un teatru (azi, de la ora 21.00), Lana MacIver, artistă cu implicări ce trec de la actorie la regie de film, de la muzică la fashion.
Muzică de film (12 oct.), imagine (13 oct.) și storytelling (14 oct.) sunt cele trei întâlniri de tip master class pe care regizoarea Stefana Brancastle, compozitorul Simon Daniels și directorul de imagine Laurence Blyth le vor avea cu tinerii cineaști români. Cei trei profesioniști vor fi prezenți la proiecția specială a „The Mechanism of Suspended Time“, cel mai recent lungmetraj pe care l-au realizat împreună.

De asemenea, Robert Haufrecht, profesor de actorie la School of Visual Arts din New York, vine la București cu scurtmetrajele sale de debut „Subterranean Love I“ și „Subterranean Love – Ileana & Paul“, în a doua zi de festival, la Hub44. Două lungmetraje românești sunt incluse în programul festivalului. Pe 12 octombrie, la The Institute, „Cinema, mon amour“ va fi proiectat în prezența echipei documentarului. „Două Lozuri“ este prezentat în proiecție specială, astfel că va oferi ocazia participării și pentru spectatori cu deficiențe de vedere, pe 13 octombrie, la Hub44, de la ora 17.00. Toate evenimentele din cadrul festivalului Bucharest Film Awards sunt cu acces liber pentru public.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andrei Radulescu 226 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.