Cineva să vină să îi ia!

150 de trenuri au fost blocate în gări în timpul grevei spontane a lucrătorilor CFR, care sunt nemulţumiţi că lefurile nu cresc cu 25%, iar condiţiile de muncă nu se îmbunătăţesc. Sindicaliştii au recurs la această formă de protest din cauză că nu mai au încredere în promisiunile conducerii companiei feroviare.

Din cauza grevei spontane au fost oameni care au pierdut programările la cabinetele medicale din centrele universitare. Din cauza mişcării de protest spontane au fost români angajaţi în străinătate care au pierdut avioane, iar alţi români care erau aşteptaţi la Ambasada Statelor Unite ale Americii nu au mai putut ajunge la timp pentru a-şi primi viza.

Dacă greva nu ar fi fost spontană şi ar fi fost organizată cu respectarea tuturor paşilor prevăzuţi de lege, atunci oamenii programaţi la medic, cei care îşi cumpăraseră bilete de avion pentru Italia, Spania sau Belgia şi cei care aveau de primit viză pentru SUA ar fi aflat că nu mai pot apela la serviciile CFR şi ar fi plecat cu maşina sau cu autocarul unde aveau treabă.

Angajaţii CFR nu au o viaţă deloc uşoară, însă asta nu înseamnă că trebuie să le facă viaţa şi mai grea puţinilor români care mai apelează la serviciile companiei feroviare. Totuşi, îi înţelegem pe salariaţii de la CFR, pentru că aceştia au învăţat de la preşedintele României, Klaus Iohannis, că protestele fără respectarea prevederilor legale nu doar că nu sunt sancţionate, dar sunt şi încurajate.

Greva spontană a ceferiştilor a fost atât de spontană încât i-a luat pe nepregătite şi pe profesioniştii mişcărilor de protest spontane. Altfel, aceştia ar fi ieşit în stradă pentru a-i încuraja pe ceferişti să continue greva, dar şi pentru a fi alături de călătorii ale căror socoteli le-au fost încurcate de CFR. Ar fi ieşit în stradă şi în loc să strige „DNA să vină să îi ia!” ar fi scandat „Cineva să vină să îi ia!”. Să îi ia pe călătorii uitaţi prin gări şi să-i ducă acolo unde aveau treabă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.