×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 6 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 19 august 2017, 08:19
EUR (€)
+0.0067 ↗
4.5883 RON
USD ($)
-0.0038 ↘
3.9066 RON
• • •
SUA
Ciocniri violente în Virginia

Autorităţile americane au intervenit în forţă sâmbătă seara pentru a înăbuşi ciocniri violente de la un marş al supremaţiei rasiale din localitatea Charlottesville. Aceste ciocniri violente au loc după ce autorităţile locale au declarat stare de urgenţă în pitoreasca localitate din Virginia, care este asaltată atât de extrema-dreaptă, cât şi de contraprotestatari, transmite France Presse, citată de News.ro.

Mii de persoane sunt aşteptate în Charlottesville pentru a demonstra fie pentru sau împotriva ”Uniţi Dreapta”, la doar câteva ore după ce sute de extremişti de dreapta s-au plimbat cu torţele aprinse şi au scandat ”vieţile albilor contează” în campusul Universităţii din Virginia.

Guvernatorul Virginiei, Terry McAuliffe, le-a cerut locuitorilor să stea departe de marşuri, dar sute de persoane s-au adunat deja de la primele ore ale dimineţii în Charlottesville.

Autorităţile locale au arestat mai multe persoane după ce au declarat ilegală adunarea din parcul Emancipării.

De asemenea, două persoane au suferit răni superficiale în urma ciocnirilor violente din Charlottesville.

Mai mulţi protestatari sunt acuzaţi că au folosit sprayuri cu piper în timpul ciocnirilor violente, iar un jurnalist a precizat că militanţii extremei-drepte, dintre care unii îmbrăcaţi în uniforme, au început să arunce cu sticle şi să devină violenţi chiar înainte de ora oficială de începere a marşului ”Uniţi Dreapta”.

Autorităţile locale au declarat o stare de urgenţă, după ce au determinat că există o ”ameninţare iminentă de tulburare a liniştii publice, de nelinişte, potenţiale persoane rănite şi distrugere a proprietăţii publice şi private care să fie de o severitate şi magnitudine suficientă pentru a necesita o acţiune coordonată a executivului local” din Charlottesville.

Acest marş are loc la o lună după o demonstraţie mult mai mică din Charlottesville, la care au participat câţiva zeci de membri ai Ku Klux Klan.

Tensiunile au izbucnit după ce autorităţile locale au anunţat planurile de eliminare a statuii generalului Robert E. Lee, care a condus forţele Confederaţiei în timpul Războiului Civil din SUA.

Reacția lui Trump

Președintele american Donald Trump a condamnat sâmbătă violențele care au izbucnit între naționaliști albi și contramanifestanți în orașul Charlottesville, din statul Virginia, informează Reuters, AFP și EFE.

"Trebuie să fim TOȚI uniți & să condamnăm tot ceea ce reprezintă ura. Nu este loc pentru acest tip de violență în America. Haideți să fim uniți", a scris Trump pe contul său de Twitter.

Oficialitățile locale din Charlottesville au aprobat în martie desfășurarea marșului de protest al naționaliștilor albi "Unite the Right" (Uniți dreapta), în centrul orașului, dar au anulat evenimentul și au decretat starea de urgență locală după izbucnirea violențelor.

Potrivit EFE, Jason Kessler, organizator al marșului, a subliniat într-un comunicat că scopul marșului este de a apăra primul amendament al Constituției SUA care protejează libertatea de exprimare și de a susține "marii oameni albi care sunt defăimați, calomniați și doborâți de pe soclu în SUA".


Autorităţile americane au declarat stare de urgenţă înainte de un marş al extremei-drepte din oraşul Charlottesville


Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
2545
 | 3
 | 17
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
General Electric
+1
Daca era nenea ala de la Institutul Wiesel si la ei, cred ca interzicea pina si blugii marca Lee ! Si pe ăia cu păr si pe ăia fara păr !
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
moser
+8
.au folosit spray uri cu piper..cred ca erau la un pinic si s a terminat berea .ar fi nimerit un interviu cu don CLEMP sa aflam si noi parerea licuricescului paificator.. aaa am inteles faceti ce zice popa...
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Jackob @ moser
+7
Spray-urile cu mustar erau mai bune, puteai sa le dai si pe hotdog.
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
IQ101
+15
Ambasadorul României la Washington, NU ZICE NIMIC?
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
sicoe @ IQ101
+10
Pai ce, Romania are ambasador la Washington ????!!!!
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Aelia
+14
E numai inceputul si era previzibil de mult. USA nu va cadea atacata din exterior, se va prabusi ca si Imperiul Roman datorita depravarii, amestecul raselor, a religiilor si a "politicii corecte" ce-i va duce la pieire. Toate marile imperii s-au prabusit facand aceleasi greseli si USA va avea aceiasi soarta. Nu va dura mult si daca va continua politica americana si ineptiile debitate de Merkel, va urma Europa. Sunt multe de spus dar libertatea de opinie a murit de mult, cenzura este prezenta si unde nu exista dialog, libertate de exprimare si diplomatie se aud armele.
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Zak
+9
Totusi, cine a castigat? Stie cineva care este scorul?
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Jackob @ Zak
+4
3-0 pentru ei.
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
BRK-NWS
+10
Richmond, capitala Virginiei a fost si capitala Confederatiei sudiste a albilor. Cele mai multe si importante batalii ale razboiului civil au avut loc in Virginia, iar gen Lee pentru albii sudisti a fost un erou, pentru restul americanilor un stralucit general si strateg militar. Multe strazi si sosele ii poarta numele generalului Lee in Virginia. Are si statui. Exista numeroase familii mixte, deci in prezent albii se amesteca cu negrii destul de mult, mai mult decat ne amestecam noi cu maghiarii. O data cu presedentia lui Obama, promovarea afro-americanilor a luat un nou avant. Albii tind sa piarda majoritatea, datorita afluxului masiv de sud-americani. Hotararea ca se va inlatura statuia gen Lee in Charlottesville, i-a maniat pe albi. Incidentele nu s-au terminat. Au loc in toata ziua de sambata incaierari rasiale. Un alb a intrat cu masina in multime, ucigand un contra-demonstrant si ranind mai mult de alti zece. Au loc adevarate lupte de strada. Probabil ca se va introduce starea de urgenta si se va amana sau anula inlaturarea statuii.
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
ANNA LUCA
+7
Bai, i-au luat Torta lui Besescu( asa ii spune Mondialu)! A spus KISSINGER, asa nu va trece mult si locuitorii din LOS ANGELES, ne vor multumi, cand le vom trimite ARMATA. Ce a vrut sa spuna batranul ? S-a ajuns la faza HAOS? Da, pai cum se naste Noua Ordine Mondiala? Din HAOS! Astia urmeaza apocalipsa PAS cu PAS.
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Povestea dreptei
-4
E buna si reclama asta cu "uniti dreapta". Si la noi sunt multi care o fac cu dreapta; avem: "noua dreapta", "forta dreptei"... Asteptam si: "intai dreapta", "niciodata stanga"...
Publicat Duminică, 13 august 2017
+Răspunde
Amy
+10
Niciodata nu va pieri ura de rasa. Cine nu e ca noi e impotriva noastra. Nimic de facut, chestie genetica ura si intoleranta. Nici macar razboiul de secesiune n-a rezolvat problema, noroc ca ei fac democratie in toata lumea dar ignora macelul din ograda lor!
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
Bubulina
+16
"Trebuie să fim TOȚI uniți & să condamnăm tot ceea ce reprezintă ura. Nu este loc pentru acest tip de violență în America." Nu, voi raspanditi ura si durerea in alte tari, sub pretextul democratiei. Astia sunteti de fapt, niste criminali!
Publicat Sâmbătă, 12 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Frenezie nejustificată
Publicat acum 21 ore şi 13 minute
Filiera ucraineană a lui Hillary Clinton
Publicat acum 16 ore şi 38 minute
Ne plângem de lipsuri, dar aruncăm mâncarea
Publicat acum 14 ore şi 39 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat Joi, 17 august 2017