Ciolacu, la cârma Armatei

Primul-ministru Mihai Tudose l-a propus pe vicepremierul Marcel Ciolacu ca ministru interimar al Apărării Naționale, după ce Adrian Țuțuianu a demisionat marți de la conducerea MApN.

Tudose a anunțat, într-o intervenţie telefonică la România TV, că a acceptat demisia lui Adrian Ţuţuianu din funcţia de ministru al Apărării şi că a propus ca interimatul la MApN să fie asigurat de către Ciolacu, urmând să aibă loc consultări în PSD şi în coaliţie pentru nominalizarea pentru postul de ministru al Apărării.

„I-am acceptat demisia (lui Țuțuianu – nr.). Am vorbit cu domnul președinte Dragnea, am vorbit cu domnul președinte Klaus Iohannis și am trimis actele către Cotroceni cu propunere de interimar — domnul viceprim-ministru Marcel Ciolacu. (…) În acest moment, hârtiile sunt către Cotroceni”, a declarat Tudose.

Premierul a susținut că sunt bani pentru salarii.

„Adevărul este că nu există nicio problemă la nicio structură a statului cu salariile. De unde a ieşit, cum a ieşit, cum a fost rostogolită, nu ştiu, mai ales că este vorba despre o structură de securitate a statului. Este incredibil acest tip de mesaj, înţeleg că este şi undeva pe site-ul ministerului. Aşa ceva este de neacceptat”, a declarat Tudose la România TV.

Tudose a precizat că i-a imputat lui Adrian Țuțuianu lipsa comunicării în ceea ce privește chestiunea salariilor angajaților MApN. „Sunt bani pentru salarii, sunt bani pentru armată, 2% din buget la Ministerul Apărării și noi toţi discutăm dacă avem sau nu bani de salarii pentru armată… Vi se pare că nu e nimic de reproşat?”, a comentat premierul.

Premierul a spus că Țuțuianu trebuia să-l informeze din timp asupra intențiilor sale. „Nu ne jucăm cu aşa ceva. Trebuia să-mi spună de la 12, să ia nişte măsuri, să iasă public să spună”, a afirmat primul-ministru.

La întrebarea dacă el a fost cel care i-a solicitat lui Țuțuianu să demisioneze, Tudose a răspuns: „I-am spus că ar fi un gest de onoare”.

Chestionat când va fi un nou ministru plin al Apărării, premierul a precizat: ”Ministru al Apărării cu jurământ la Palatul Cotroceni, în maximum 45 de zile. Poate într-o săptămână”.

Marcel Ciolacu, un apropiat al liderului PSD Liviu Dragnea, este vicepremier fără portofoliu în Guvernul Tudose.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8499 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.